Belgische Paterspils in Nederland verkrijgbaar

Eerder dit jaar kwam een nieuw bier op de markt, zoals de paters Franciscanen in Turnhout dit in de 17e eeuw brouwden . Het bier van het Belgische gemeenteraadslid Toon Otten gaat de grens over en zal ook bij ons in Nederland in de hele provincie Brabant verkrijgbaar worden. Het stevige pils dat destijds door de paters werd gebrouwen werd vooral ook gebruikt om hen door de vastenperiode heen te helpen.

Dit was eigenlijk een bier dat binnen de abdijen werd gebrouwen en gebruikt voor dagelijks gebruik. Het kan overigens geen pils zijn aangezien dit nog niet bestond in de 17e eeuw maar ‘t is natuurlijk een mooie marketingstunt. Ze hadden ‘t beter gewoon Patersbier kunnen noemen. Na anderhalf jaar onderzoek is het recept van het Paterpils achterhaald en opnieuw gebrouwen. Tot voor kort was dit bier alleen op vaten verkrijgbaar echter binnenkort gaat er ook afgevuld worden op flesjes. Het is een sterk gehopte volmout pils van hoge gisting met een alcoholpercentage tussen de 5 en 6 procent.

Ik ga ernaar uitkijken en zal het uiteraard inslaan als het verkrijgbaar wordt!

Bron: GVA

Lees ook:Oudste bier ter wereld opnieuw gebrouwen?
Lees ook:Abdij van Averbode lanceert nieuw abdijbier
Lees ook:Introductie kuitbier op 23 mei 2013
Lees ook:De echte Nederlandse bierstijlen
Lees ook:Opmerkelijk in museum Belgische Bierbrouwers

2 reacties op “Belgische Paterspils in Nederland verkrijgbaar

 1. Geroen

  Fiona;

  dit bericht werd in België ondertussen al achterhaald door de ‘waarheid’ volgens erg goede bron binnen zythos is dit gewoon
  géén pils maar echter de kopieversie van een bier gebrouwen bij Du Bocq. Namelijk hun succesvolle ‘Blanche de Namur’ . . .
  een bier dat regelmatig al werd bekroond !

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Eerlijkheid duurt het langst?

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.