De Zeezuiper

Het was een heerlijk Nederlands biertje uit Zeeland. Apart dat de Zeeuwse trots nu verplaatst is naar Hoogstraten in Belgie! Dit biertje is afkomstig van de Scheldebrouwerij waar ze ook nog vele andere biertjes brouwen. Hebben een hele leuke site www.scheldebrouwerij.nl. De smaak is er niet minder om. Overigens kan het verplaatsen van een brouwerij soms heel nare gevolgen hebben voor de kwaliteit van het bier. Goed voorbeeld is uiteraard het Hoegaarden witbier dat veel brouwproblemen kende toen dit verplaatst was. Onlangs heb ik nog een Zeezuiper gedronken, dus het zat wel goed. Een heerlijke stevig en zoetig biertje met een alcoholpercentage van 8%. Er zitten wel wat kruidige en fruitige nuances in dit bier. Geen makkelijke om te brouwen lijkt me. Bier is gebrouwen met water, bleek mout, ambermout, hop, lievevrouwbedstro, curacaoschil, suiker en bovengist. Gistdepot moet eigenlijk bij dit biertje niet uitgeschonken worden. Zelf doe ik het eigenlijk altijd wel. In het laaste beetje bier zit toch altijd een sterkere smaak. Zonde om dat niet op te drinken. Dat is mijn mening!

Lees ook:De Verboden Vrucht
Lees ook:Ezel bier: niet voor ezels
Lees ook:Chimay tripel: als je van een bittertje houdt
Lees ook:Alfa Edel Pils: lekker voor even
Lees ook:De Koninck: Antwerpse Bolleke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.