Kerst in mijn glas

Kerstbier van Gouden Carolus.

De kerstboom staat, het menu is bekend alleen welk bier gaan we drinken? Kerstbier is weer verkrijgbaar en het lijkt wel of er ieder jaar meer soorten bijkomen. Het aanbod afkomstig van onze zuiderburen is enorm,  maar gelukkig zie ik hier en daar ook een Nederlands kerstbiertje staan.

Het schijnt dat de traditie van kerstbier begonnen is in Engeland. De Fransen en de Belgen vonden dit zo goed dat ze dachten: dat kunnen wij ook , maar dan beter! Terwijl de kerstbiertraditie in Engeland langzaam afnam, bloeide die voornamelijk in België op.

En nog steeds zijn de Belgen fantastisch in het bereiden van deze speciale kerstdrank. Het assortiment lijkt onuitputtelijk. Ik ga mijn best doen om erachter te komen welke nu echt het lekkerst zijn en welke je het best in de winkel kunt laten staan.

 

Lees ook:Top kerst- en winterbieren per land
Lees ook:Belgen pakken bier-chocola trend niet op?
Lees ook:Noël Christmas Weihnacht: overslaan!
Lees ook:Wat maakt bier een kerstbier?
Lees ook:Stille Nacht een prachtig kerstbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.