Einde aan misschien wel de grootste bierergenis

Je kent het misschien wel. Je hebt een heerlijk bijzonder biertje gekocht en staat op het punt de fles te openen. En dan ineens komt een vloedgolf aan schuim je tegemoet. Je begrijpt het niet en baalt als een stekker. Daar gaat je genietmoment.

Maar goed nieuws, want onderzoekers van de universitiet in Leuven lijken een manier gevonden te hebben om de bierfles te openen zonder dat het overmatig gaat schuimen. Door een extract van hop bestaande uit vluchtige oliën toe te voegen aan het bier kan het overlopende schuim straks tot het verlende horen.

Momenteel voeren diverse brouwers in België proeven uit met de nieuwe vinding. Ook vanuit wetenschappelijke kringen bestaat er wereldwijd grote interesse. De onderzoekers zijn namelijk bezig een fles te ontwikkelen waarin een laag is aangebracht die in staat is om bij het openen van het flesje het overlopen van schuim te verhinderen. Klinkt nu al als uitvinding van het jaar.

Wat mij betreft kan die fles niet vroeg genoeg op de markt gebracht worden. Tot die tijd zal ik extra voorzichtig zijn bij het vervoeren  en uitschenken van mijn speciaalbieren.

Bron: De Standaard

Lees ook:V.S. focust op biologische hopteelt
Lees ook:Wat gebeurt er bij teveel gist in de bierfles?
Lees ook:Laag alcoholische bieren oplossing voor horeca!
Lees ook:Op 16 maart 2011 in Tournée Générale…
Lees ook:Bierproef: Klavervier blond hoppenbier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.