Wie in IJsland wil genieten van het lekkerste plaatselijke biertje moet niet bang zijn iets nieuws te proberen. Het traditionele bier Hvalur, dat gretig aftrek vindt onder de inwoners van het stadje Borgarfjörður, wordt gemaakt van walvisballen.
De scrotums van de vinvis worden volgens oude traditie eerst gezouten en gerookt, voordat ze in een langdurig proces worden verwerkt tot bier. Per brouwproces wordt tenminste één teelbal van het dier gebruikt.
Er gaat volgens bierbrouwer Dagbjartur Arilíusson behoorlijk wat voorbereiding aan het recept vooraf. “We willen een lekker, kwalitatief winterbiertje maken met de echte sfeer van de Thorri (de winter). Om de authentieke smaak te krijgen hebben we gekozen voor gerookte teelballen.”
Bron: Telegraaf.nl
Lees ook:Ezel bewijst dat bier gezond is!
Lees ook:Koken met bier? Jeroen Meus maakt het makkelijk
Lees ook:Fusten tillen een zware hobby, of toch niet?
Lees ook:De Graal Tripel: zwaar blond bier
Lees ook:Jopen Koyt: Kruidig en vol van smaak