Maak indruk met je eigen gemaakt (wiet)bier

Klein en regionaal is in. Alles moet het liefst uit de buurt komen. Vlees, groenten, kaas, brood maar ook bier. Lokaal bier is nog nooit zo populair geweest. Maandelijks komen er steeds meer hobbybrouwers bij en daarmee ook nieuwe biersoorten.

Zelf bierbrouwen is makkelijker dan je denkt. Je hebt er geen dure installaties voor nodig en je hoeft ook geen ervaring te hebben. Er zijn namelijk hele leuke basispakketten voor thuisbrouwers te koop.

Dit klinkt misschien niet zo spannend, maar ook aan dit zelf gebrouwen bier kun je nog een hele leuke draai geven. Je kunt bier maken waar je zelfs je vrienden nog mee kunt verrassen. Wat dacht je bijvoorbeeld van je eigen wietbier? Dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Het enige wat je hoeft te doen is een week voor het bottelen gedroogde cannabisbloemen toe te voegen. En klaar is je wietbier.

Heb je de kunst van het zelf bierbrouwen al in de vingers, dan wil je aan de slag met het serieuze werk. De kant en klaar pakketten maken plaats voor zelf verbouwde gewassen. Want alleen zo weet je zeker dat je altijd verse ingrediënten hebt van de hoogste kwaliteit. Zelf hop verbouwen kan heel goed in Nederland, je hebt er alleen wel wat ruimte voor nodig. Een hopplant kan makkelijk 6 meter hoog worden. Gelukkig kun je de plant ook horizontaal laten groeien, dit maakt het oogsten een stuk makkelijker en het ziet er ook heel leuk uit.

De belangrijkste ingrediënten voor een geslaagde hopoogst zijn: een juiste bodemkwaliteit, voedingsstoffen, water en bestrijdingsmiddelen of beschermingsmiddelen. Heb je zin gekregen om aan de slag te gaan? Kijk dan eens op de website van Hobbygrow.nl. Deze online winkel heeft alles wat je nodig hebt voor het verbouwen, oogsten en drogen van hop. Van voeding tot droogtent. De grow professionals staan van maandag tot en met zaterdag voor je klaar. Meer weten kijk op www.hobbygrow.nl.