Krokodil vergalt begrafenis in Mozambique

Het zou je maar gebeuren. Je gaat naar een begrafenis van een vriend en eindigt vervolgens zelf in het mortuarium. Klinkt best bizar, maar het overkwam zeker 56 mensen in Mozambique.

Wat een vrij standaard uitvaart had moeten zijn, is uitgelopen op een waar drama. Zaterdag zijn In Chitima, een dorpje in het noorden van Mozambique, tijdens een begrafenis zeker 56 mensen om het leven gekomen door het drinken van vergiftigd bier. Nog eens 49 mensen zijn in het ziekenhuis opgenomen en 146 mensen laten zich onderzoeken.

Alle slachtoffers dronken het traditionele pombe bier. Bier dat is gebrouwen met bananen en gierst. Opmerkelijk is dat de mensen die in de ochtend van het bier hebben gedronken nergens last van hebben. Veel gasten die ‘s middags van het bier hebben genoten, kunnen het helaas niet meer navertellen.  De autoriteiten vermoeden daarom dat het bier met krokodillengal is vergiftigd terwijl de rouwenden op het kerkhof waren. Monsters van het bloed en het bier zijn naar de hoofdstad Maputo gestuurd voor onderzoek.

Afrikaanse vrouwen waren – en zijn nog steeds – de belangrijkste brouwers van Pombe bier in Centraal-Afrika. Ook de vrouw die het traditionele bier voor de begrafenis heeft gebrouwen, overleefde het niet.

Het kan aan mij liggen, maar koffie en kleffe cake zijn eigenlijk zo slecht nog niet. Blijf mij wel afvragen hoe krokodillengal zo dodelijk kan zijn.

Bron: nu.nl

 

Lees ook:AB InBev mag Grupo Modelo overnemen
Lees ook:De tijd is toch rijp voor begrafenisbier?
Lees ook:SABMiller lanceert Cassave bier
Lees ook:Harry Pinkster drinkt 10.000ste verschillende bier
Lees ook:17-09 t/m 03-10-’11: Oktoberfest München

4 reacties op “Krokodil vergalt begrafenis in Mozambique

 1. T0n

  Krokodillengal is in gedroogde vorm een gif, die o.a op gifpijlen e.d. wordt gebruikt daar. Ik vermoed dat het geen ongeluk is. De regio schijnt kolen e.d. te herbergen, met allerlei economische belangen van dien.
  Ik wist overigens niet dat dit blog weer werd gebruikt…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Querine de Vos

   Aha, niet een stofje dat per ongeluk in je bier terecht komt. Klinkt niet best allemaal. Dank voor je reactie. Ik heb sinds kort het blogstokje overgenomen en hoop er iets moois van te kunnen maken.

     /   Beantwoorden  / 
   1. T0n

    Leuk om te horen. Ik ben benieuwd, wat je er van gaat maken. Veel succes en plezier gewenst!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Querine de Vos

     Dank je wel!

       /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.