Gelukkig is de café-top 100 nooit compleet

Gisteren verscheen de jaarlijkse lijst van de zogenaamde beste cafés van Nederland. Hoewel ik weinig heb met lijstjes van mooiste en beste cafés,  kon ik het niet laten om deze top-100 door te nemen. Alle kroegen die zijn opgenomen van harte gefeliciteerd. Moet toch leuk zijn om vermeld te worden in deze lijst. Aan alle kroegbazen die niet zijn opgenomen, wees niet getreurd, ik ben namelijk heel blij dat mijn favoriete drinkhuizen nog ‘onbekend’ en ‘ obscuur’ zijn.

Ik kan donderdag en vrijdag nog rustig mijn favoriete kroegen binnenstappen, het is vaak toch al druk genoeg. Nog meer aanloop van onder andere nieuwsgierige kroegtoeristen zou ongetwijfeld leiden tot chaotische taferelen.
Maar wat moet het lastig geweest zijn om deze lijst tot stand te brengen. Je doet het altijd fout, want geen cafe is hetzelfde. Wanneer is een cafe goed en wanneer niet? Bier en goed gezelschap kunnen zelfs de meest saaie kroeg omtoveren tot een plek die je niet meer wilt verlaten. Maar ik ben ook vaak genoeg hele mooie, iets te gelikte en gepolijste kroegen uitgerend zonder iets besteld te hebben. Zelfs de gratis hapjes konden mij niet binnenhouden. Wat kunnen sommige kroegen toch zielloos en extreem duur zijn.

Vandaar dat ik thuis misschien nog wel het meest geniet van een biertje. Altijd lekker, relaxte muziek en natuurlijk ook heel belangrijk goed gezelschap.

Lees ook:In de Karkol beste café van Nederland
Lees ook:Kom naar Delft en ontdek je favoriete Nederlandse bier
Lees ook:De 10 populairste bieren ter wereld
Lees ook:De meeste cafés op Terschelling
Lees ook:Gulpener Korenwolf: natuurlijke smaak

2 reacties op “Gelukkig is de café-top 100 nooit compleet

  1. Ronald Pothuizen

    Nu ben ik ook wel benieuwd naar dat lijstje.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Vera Pol

    Inderdaad. Het maakt me wel heel nieuwsgierig wie er in de top 100 staan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.