Bloody hell, die blood orange ipa is wel heel erg verfrissend

Ik weet dat het bijna onmogelijk is, maar ik denk dat ik mijn favoriete zomerbier gevonden heb. Zaterdag maakte ik kennis met de blood orange ipa van de brouwerij de Molenblood orange ipa en was zeer aangenaam verrast. Wat lekker, wat fris.

Ik moet zeggen dat ik het ook wel heel warm had toen ik op het terras neerplofte. Want waarom zou je met de trein naar Bodegraven gaan, als je ook kunt fietsen? Het voordeel van wind tegen op de heenweg is, je weet zeker dat de terugweg makkelijker gaat en dus kun je er best nog eentje extra drinken. Vol verbazing keek ik daarom naar gezelschappen op e-bikes die alleen maar cola en spa rood dronken. En dat waren er best nog heel wat. Ze keken er ook nog eens heel serieus bij. Elke uitje verandert in een militaire operatie die tot op de minuut geregeld is.

Maar goed, bijna oververhit en op het randje van uitdroging sleepte ik mij naar het terras. Geheel onverantwoord bestelde ik koud bier. Om te beginnen een lekkere frisse weizen (Keulen & Aken) gewoon om de eerste dorst mee te lessen. Het bleek precies wat ik nodig had. Zacht, fris en een beetje citroen. Gevaarlijk fris, want ik had helemaal niet door dat deze weizen een alcoholpercentage had van ruim 9 procent. Op papier ziet het er vrij heftig uit en achter mij hoorde ik gasten murmelen dat ze het bier toch maar niet bestelden omdat het wel eens iets te heftig zou kunnen zijn. Eeuwig zonde, bij twijfel altijd blood orange ipa de molenproeven! Niets is wat het lijkt. Dit bier is gewoon meer dan aangenaam, drinkt  heel erg goed weg en past perfect bij dit zonnige weer. Volgens de beschrijving zou ik ook een vleugje banaan kunnen proeven, maar dat lukte mij niet.

Maar de grootste verrassing voor mij was de blood orange ipa. Wowwww, waanzinnig gewoon. Op het werk begon ik spontaan te watertanden toen ik omschreef hoe briljant dit bier is. Zeker op een warme dag na een paar uur inspanning is dit de beloning waar je naar op zoek bent. Fris, fruitig klein beetje bitter en natuurlijk heel veel citrus (in totaal is 160 kilo bloedsinaasappel verwerkt in dit bier) Wat mij betreft is het gewoon perfecte dorstlesser. Dit bier moet je gewoon altijd koud hebben staan voor het geval de zon weer eens gaat schijnen.  Dus haast je naar Bodegraven en proef het zelf nu het nog kan!

Lees ook:En dan zit je zomaar ineens in Edinburgh met een Sink the Bismarck
Lees ook:Bier waar de lente maar al te graag een duik in neemt
Lees ook:De zomerhit van dit jaar komt van Grolsch
Lees ook:De proef op de som: drinken ze of niet?
Lees ook:Het begin van mijn Poolse bieravontuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.