Spaans bier in Schotland maakt een hoop goed

geen zeewier, wel koffie en chocolade

Spontaan een weekendje Edinburgh, ik kan het iedereen aanraden. Zeker als het droog is en helemaal als de zon schijnt. En die scheen, heel hard zelfs. Dus ik had dorst, heel veel dorst. Ik werd op mijn wenken bediend, craft beer is ook in Schotland aangeslagen, of moet ik zeggen doorgeslagen?

Op iedere hoek, iedere pub, iedere supermarkt loop je het tegen het lijf, speciaal bier. Vooral donker bier met een vrij laag alcoholpercentage (voor onze begrippen dan). Sommigen zijn verrassend lekker, maar soms vallen ze gewoon tegen. Deze keer heb ik vooral bier gedronken waar ik niet zo zeer nog een glas van wil drinken.

Portobello Edinburgh

Zo had ik had heel veel verwacht van mijn zeewierbier, dat dronk op het strand van Portobello. Zon, zee strand en bier, wat kan er misgaan zou je denken. Nou in dit geval nog best veel, de smaak viel namelijk zwaar tegen. Ik heb geen spoor van zeewier kunnen ontdekken, ook Chris niet.  Het enige wat heel overheersend aanwezig was, was chocolade en koffie. Heel jammer, want de Heather Ale van de Williams Brothers Brewing Company smaakte mij heel goed.

Maar gelukkig kon ik mijn bierdeceptie goed wegspoelen met een van mijn favoriete Spaanse biertjes. Nooit gedacht dat ik buiten Spanje dit bier zou aantreffen en al helemaal niet in een tapasbar in Leith. De eerste keer dat ik Alhambra reserva dronk, kwam ik net terug van een lange trektocht door Sierra Nevada. Het eerste wat ik deed toen ik weer in de bewoonde wereld was teruggekeerd, was bier bestellen. In mijn geval een Alhambra reserva. Na 10 dagen van alleen water en thee, smaakte dit echt goddelijk.

Dus als je dan ineens het bier weer in Edinburgh terugziet dan moet je wel drinken. En het smaakte nog steeds erg goed. De kick van de eerste keer bleef helaas uit, maar het riep wel heel veel mooie herinneringen op en natuurlijk nog veel sterkere verhalen.

alhambra reserva in edinburgh

Lees ook:Speciaalbier op het strand is nog bijzonder ongewoon
Lees ook:Bier met melk; Ronduit ranzig of nieuwe trend?
Lees ook:Tropische hitte, ijskoud bier en een fantastisch mosselbrouwsel
Lees ook:Het begin van mijn Poolse bieravontuur
Lees ook:Winterbier, eindelijk smaakt het: It is the most wonderful time for a beer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.