Paasplezier begint met (lente) bier

paasbier festivals

Je kunt jezelf dit weekend opsluiten in de keuken en ook nog eens je best doen om de paaseieren dit jaar nog beter te verstoppen. Maar het kan natuurlijk ook anders. Heb je geen zin in paasstress? Of wil je dit jaar eens wat anders? Bezoek dan een van de bierfestivals.

Hop in ‘ t slot
In de buurt van Nijmegen kun je op 16 en 17 april bijvoorbeeld naar Hop in ’t slot. Een festival in een kasteel met ruim 30 brouwerijen en meer dan 100 bieren. Maar dat is niet alles, er zijn er ook nog bier & kaas workshops en beide avonden is er  een 5 gangen bier-spijs diner. De entree is gratis. Meer weten kijk op de festivalwebsite of ga naar de facebookpagina

paasbierfestival hop in het slot

Lentebierfestival
Ook in Volkel kun je terecht voor een gezellig lentebierfestival. De ultieme kans om de lente in te luiden met lekker frisse lentebieren. Zoals Maneblusser Lente, Frühlingsbier, Volkels Lenteblond en Bax Bier Rokkenjager. In totaal twaalf bijzondere lentebieren presenteren zich op diverse bierstands. Gewoon pils drinken met vrienden óf een ander speciaalbiertje? Kies maar uit de bierbijbel met circa 120 verschillende bieren.
Met Pasen is de Brabantse Hoeve dé plek voor een heerlijk dagje uit. Entree is gratis. Voor het Lentebierfestival zijn braskaarten te koop. De ‘groteglazenkaart’ kost € 20,- en is goed voor 6 grote kelken speciaalbier naar keuze. Met de ‘baby-braskaart’ probeer je 7 minibiertjes voor € 13,-. Wie verzekerd wil zijn van een plekje, kan bij de Brabantse Hoeve een braskaart kopen in de voorverkoop. Kijk voor meer informatie op de website van de Brabantse Hoeve.

Kroegentocht
Heb meer zin in een kroegentocht? Doe dan mee aan de Tilburgse Dwaalboktour. Dwaal de hele middag van café naar café en proef 14 verschillende bokbieren, plus gratis bok-bites. Vele bieren zijn nieuw en kosten 2,50 euro per stuk, getapt in het 15cl proefglas. Haal je gratis Dwaalbokkaart bij 1 van de 7 cafees en kom proeven! Kijk voor meer informatie op de facebookpagina.

kroegentocht pasen

Uitwaaien
Wil je liever uitwaaien? Kom dan naar Schuim! Bierfestival op de pier van Scheveningen. Je kunt hier genieten van 30 soorten bier; variërend van lokaal en internationaal bekend waarbij diversiteit en kwaliteit centraal staan. Toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op genietenmetbier.nl.

 

uitwaaien met pasen

 

Lees ook:Nieuwe editie boek ‘originele cafés in Vlaanderen’
Lees ook:13-5-’10: Brabants Meibokfestival
Lees ook:Oirschot even centrum van Brabants bier
Lees ook:Kom ook naar Slotervaart bierfestival met kinderoppas en waterpistool
Lees ook:04-08-’12: Burg Bieren Bierfeest

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.