Kasteelbier Cuvee ABT bier van de maand

De officiële naam is Cuvée du Chateau, het nieuwe bier van de maand bij de aangesloten ABT-cafés (alliantie van biertapperijen). Errug lekker om weer eens een kasteelbier op tap te hebben. Uiteraard een bijzondere. Niet de trippel of dubbel. Alhoewel ik me op mijn twitter weet te herinneren dat iemand graag helemaal van West-Nederland naar het oosten wilde rijden voor een bruin Kasteelbier op de tap.

Dit bier is echt de koning van het kasteel . Het is een nog zwaardere variant op de bruine variant, die je in een paar teugen wegdrinkt aangezien het erg zoet en makkelijk drinkbaar is. Wel echt een machtig, donker bier met alcoholpercentage van 11 procent dat super past bij dit koude weer. Alsof ze wisten dat het zo streng zou gaan vriezen bij de ABT. Deze gerstewijn hoor je warmer te drinken dan de koude tapkranen. Zo proef je de alcohol minder en gaat overigens ook een deel van de prachtige smaak verloren. Misschien een goed idee om het even te laten staan!

Het bier heeft een volle, romige smaak. Je hebt echt het idee dat je een ‘maaltijd’ drinkt. Hoe het bier is gebrouwen? Het heeft minimaal twee gistings ondergaan, is meerdere maanden gerijpt en vaten en vervolgens afgevuld in de kelder bewaard voor meerdere weken! Zeker de moeite waard om te proberen! Het bier wordt gebrouwen in de Vanhonsebrouck brouwerij. De website van hen is echt geweldig! http://www.vanhonsebrouck.be/

Lees ook:Nieuw Kasteelbier op de markt!
Lees ook:Kasteelbier bruin: een echte dessertbier
Lees ook:ABT-bier van de maand: Pelgrim V.S.O.P.
Lees ook:ABT-bier van de maand: Mac Ben Scotch Ale
Lees ook:Nieuwe website Alliantie van Bier Tapperijen

0 reacties op “Kasteelbier Cuvee ABT bier van de maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.