De toekomst van bier ligt in Japan

kodomo-no-nomimonoIn Japan wilden ze de toekomst van bier en bierbrouwers zeker stellen. Een aantal jaar geleden zijn ze daar danook begonnen met bier voor kinderen. Om de kinderen ook te betrekken in de rituelen van volwassen heeft een ‘brouwer’ dit op de markt gebracht. Het Japanse kinderbier  Kodomo no nomimono is een echter kaskraker. Echt bizar. Een bron van grote problemen! In Japan denken ze er niet zo over. Nog niemand heeft hier enig protest tegen gemaakt! Kijk verderop ook naar de promotievideo.

 

De melk is in Japan al helemaal uit het dagelijkse leven gebannen. Alle kinderen ‘s middags aan het bier. Uiteraard zit er geen alcohol in dit bier, maar toch. Terwijl in bijna de hele wereld hard gestreden wordt om het bier drinken op jonge leeftijd toch echt te laten, te beginnen bij Nederland, brengen ze hier vrolijk een kinderbier op de markt.

Tja, zo werk je een groot alcoholprobleem in de hand en is straks in Japan de situatie over een jaar of 10 niet meer te houden. In ieder geval kunnen de brouwers er voorlopig profiteren van een nieuwe groeimarkt. Dus ik zou zeggen… alle bierconcerns: op naar Japan voordat je te laat bent!

Lees ook:Kinderchampagne versus kinderbier
Lees ook:AB InBev lanceert website om drinkende kinderen te voorkomen
Lees ook:Jupiler bierreclame Japan
Lees ook:Bier steeds populairder bij jonge Belgen
Lees ook:Japan aan het speciaalbier!

5 reacties op “De toekomst van bier ligt in Japan

  1. Fiona de Lange

    Beste Pim,

    Klopt als een bus en staat ook in de tweede regel van de tweede alinea. Als je op het woord Kodomo klikt kom je bij de website uit die je hierboven aangeeft. Overigens gaat ‘t om het principe van het leggen van de link tussen ‘drank’ en kinderen.
    Groet,
    Fiona

      /   Beantwoorden  / 
  2. Fiona de Lange

    Precies John dat was dus inderdaad mijn punt ;-)

      /   Beantwoorden  / 
  3. j0hn

    Er bestaat trouwens wel hondenbier…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.