Bier en tapas nieuwe trend?

tapasHan Hidalgo van www.biercuisine.nl zette eerder dit jaar al een trend met de bier en tapasweek op de website. Vanaf 19 april worden Belgische horeca aangeschreven om de zogenaamde Hoppas te introduceren op de menukaart. De Hoppas moet de nieuwe trend worden in de Belgische horeca. Dit zijn tapas die bestaan uit Vlaamse streekproducten geserveerd met Belgisch bier. Ze zijn nu al verkrijgbaar bij ’t Hoekske in Heist-op-den-Berg die al sinds eind vorig jaar Hoppas op de kaart heeft staan. 

De Hoppas zijn de Vlaamse variant van de Spaanse tapas. Waar de naam vandaan komt? Het is een samentrekking van ‘hop’ en ‘tapas’. “De recepten ontstonden in combinatie met ideeën uit de moleculaire- en foodpairing keuken”, legt Ilse Duponcheel, directeur van horeca-adviesbureau Dolce Far Tutto, uit.

‘Vlaanderen Lekker Land’ zal de bierlekkernijen introduceren. Zij promoten Vlaamse tafelcultuur en streekproducten in binnen- en buitenland. Samen met de Vlaamse regering promoot zij de hoppas via de samenwerking tussen Vlaanderen Lekker Land en de Week van de Smaak. De Hoppas worden aangeboden tijdens de week van de smaak die plaatsvindt vanaf 11 november 2010.

Bron: De Morgen en Vlaanderen Lekker Land

Lees ook:Eerste landelijke Bier High Tea
Lees ook:Belgische en Nederlandse Brouwers strijden tegen accijnsverhoging
Lees ook:Biertapas of Bapas?
Lees ook:Vandaag 25-09: Europese San Miguel Tapas Day
Lees ook:Belgische horeca hebben het moeilijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.