Weer minder bier gedronken!

bier drinkenDe bierconsumptie in België is in 2009 wederom teruggelopen. Dit blijkt uit het jaarverslag van de Belgische Brouwersfederatie. Overigens merken de brouwers er weinig van omdat de goede reputatie van de Belgische bieren ervoor zorgt dat er veel export is naar Nederland en Frankrijk. Dat voordeel heeft Nederland niet. Uit diverse bronnen in de bierbranche wordt duidelijk dat de Nederlandse pilsconsumptie nog steeds terugloopt en dat nu voor het eerst ook de export naar het buitenland is gedaald.

De Belg dronk in 2009 gemiddeld 81 liter bier. Een jaar eerder lag dit 1,3 procent hoger. In 2000 werd er nog 100 liter bier gedronken en twintig jaar geleden 121 liter. Hoe gaan we deze trend nu stoppen met zijn allen? De dalende cijfers liggen vooral in het verbruik in de horeca dat met 3,6 procent naar beneden ging. Net als bij ons gingen de bieraankopen in supermarkten omhoog. In België met 1 procent. Van de totale bierproductie in België gaat 56,7 procent naar het buitenland.

België heeft nog een goede export door de populariteit van de Belgische bieren. Nederlandse brouwers wanneer worden we wakker en gaan we het tij keren?

Bron: hbvl.be

Lees ook:Belg drinkt weer meer bier
Lees ook:Belgen drinken minder bier
Lees ook:Exportlanden voor Belgisch bier
Lees ook:Export Belgisch bier stijgt opnieuw
Lees ook:Belgen drinken 4 procent minder bier

3 reacties op “Weer minder bier gedronken!

  1. Alexander

    Was Nederland niet de tweede exporteur van Bier van de Wereld na de VS?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Robbert

    In 2008 was Nederland met 16,6 miljoen hectoliter het grootste bierexporterende land ter wereld volgens de website van het CBK.
    Over 2009 kan ik niets vinden.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Fiona de Lange

    En dat was dus het paradepaardje van Nederland.. de export. En nu loopt deze dus ook terug!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.