Naamswijziging CBK in Nederlandse Brouwers

logo Nederlandse brouwersVandaag is tijdens de BierParty van het Centraal Brouwerij Kantoor onthuld dat de vereniging voortaan door het leven zal gaan onder de naam Nederlandse Brouwers. Ook het logo is gewijzigd en te zien op de nieuwe website www.nederlandsebrouwers.nl. Overigens is dit de basispagina waarbij nog doorgelinkt wordt naar de oude CBK site. Dit zal spoedig veranderen natuurlijk. De nieuwe naam werd gelanceerd door de voorzitter van de Nederlandse Brouwers Hans Wiegel.

De naam CBK werd gevoerd sinds de oprichting van de vereniging in 1939. Voorzitter Hans Wiegel sprak in zijn toespraak over de taken van toen. Onder andere het verdelen van de grondstoffen en het doorgeven van de nieuwe bierprijs. De hoofdtaken zijn nu aangepast waarbij de Nederlandse Brouwers vooral de belangen behartigd van de leden in Den Haag en Brussel. De naam en het logo past bij goed bij het Europese collectief “The Brewers of Europe”.

Lees ook:Hans Wiegel stopt met voorzitterschap Nederlandse Brouwers
Lees ook:Verrassende nieuwe naam voor ’t Arendsnest!
Lees ook:Airborne Beer speelt rol van betekenis
Lees ook:Bierdrinker wil meer bier bij eten
Lees ook:Bavaria lanceert nieuw logo

Eén reactie op “Naamswijziging CBK in Nederlandse Brouwers

  1. Kees Beetepoot

    Hoewel het natuurlijk om de 8 grootste gaat van de circa 100 brouwers (95% van de totale productie?, meer?), vind ik de naam toch wel ietsje pretentieus klinken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.