Bavariajurkje in Historisch Museum

Sylvie_met_6packtas_2lrHet Bavariajurkje laat volgens mij bij iedereen een blijvende herinnering achter. De afgelopen weken gingen de oranjejurkjes voor tientallen euro’s weg via Marktplaats. De populariteit was en is groot. Een reden voor het Amsterdams Historisch Museum (AHM) om de DutchDress in de collectie op te nemen. Zal Heineken, biersponsor van het museum, blij mee zijn! 

De vuvuzela heeft niet de titel ‘de hit van het WK 2010′ in de wacht gesleept! Volgens Hester Gersonius van het museum moet dit attribuut in aanmerking komen voor het Afrikaans museum. “Het jurkje is staat voor ‘originaliteit, brutaliteit, ondernemerschap creativiteit en humor, kortom eigenschappen die zowel bij Amsterdam als bij ons museum horen”, aldus Gersonius.

Overigens probeert het museum het jurkje van een van de Bavariababes waardoor de rel ontstond tijdens de WK-wedstrijd Nederland-Denemarken te bemachtigen. Overigens zal de jurk niet continu geëxposeerd worden. Met name tijdens bijvoorbeeld een tentoonstelling over het Europees Kampioenschap zal het jurkje zichtbaar zijn. Een ding is zeker het is nu 3-0!

Bron: Bavaria

Lees ook:Verdere uitbreiding voormalig Bierbrouwerij De Kroon
Lees ook:Opmerkelijk in museum Belgische Bierbrouwers
Lees ook:Paris Hilton neemt bierpromotie héél serieus
Lees ook:V-Dress hét nieuwe Bavaria-jurkje voor EK 2012
Lees ook:Historisch Oogstweekend in Openluchtmuseum

Eén reactie op “Bavariajurkje in Historisch Museum

  1. Dennis

    Het leuke is dat als er niet zo’n ophef over werd gemaakt tijdens het WK dat het nu ‘gewoon een leuk oranje jurkje’ was geweest. Bavaria zet zich op de kaart!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.