Irritatie over bierblikjes

bierblikjesIn Nijmegen is de organisatie van de Vierdaagsefeesten niet zo blij met de supermarkten en slijters in de stad die blikjes bier verkopen. De blikjes zorgen voor bergen afval en de verkopers betalen niet mee aan de Vierdaagsefeesten. Gelukkig zal de ergernis snel over zijn aangezien de feesten vandaag natuurlijk eindigen. Toch is het wel iets om erna te bespreken. Ik neem toch aan dat het bierblikjes probleem niet iets is dat alleen maar bij de Vierdaagsefeesten speelt. Hoe is dit bij andere evenementen geregeld. Ik zie hier wel een kans voor de brouwers.

Misschien volgend jaar ook iets ludieks of een leuke actie bedenken voor de supermarkten in Nijmegen zodat mensen hun blikjes bewaren en/of inleveren. Een speciaal Vierdaagse bierblik waarbij je tegen inlevering op diverse punten kans maakt op… Daar moet toch wel iets leuks op te bedenken zijn?

Het idee is om de blikjes toch te verbieden of namens de brouwers opruimteams inschakelen. Tja, dat vind ik juist geen feest. Waarom niet iets bedenken dat de feestvreugde alleen maar vergroot en waar iedereen blij mee is?

Bron: Gelderlander

Lees ook:Alcoholbandje bij vierdaagse van Nijmegen
Lees ook:Acties nekt bierconsumptie Vierdaagsefeesten
Lees ook:Koninginnedag bieractie top drie
Lees ook:Bieractie top drie week 2
Lees ook:Belgische pilstest 2011: Bavik winnaar

Eén reactie op “Irritatie over bierblikjes

  1. Alexander

    Of zoals in andere landen geoon statiegeld heffen. Niet dat de gemiddelde Nederlander daar wakker van ligt als je de statiegeldflessen in de openbare ruimte ziet….

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.