Ook Palm deed bod op De Koninck

palmVandaag werd bekend dat ook Palm nog mee wilde doen in de overnamestrijd om Brouwerij De Koninck. Een jaar geleden had zij aan het adres van de brouwerij bekendgemaakt, dat mocht er aan verkoop gedacht worden Palm Breweries geïnteresseerd was. Uiteraard waren Palm en De Koninck grote concurrenten van elkaar wat uiteindelijk mogelijk heeft meegespeeld dat zij er niet tussen konden komen. Ze deden wel een bod na Duvel en Heineken echter dit kon de verkoop niet meer openbreken. Volgens insiders kan Palm leven met overname door Duvel en was zij allert op Heineken. Een overname kon namelijk ook tot problemen gaan leiden in de distributie van Palm op de Nederlandse markt.  

Het grote Nederlandse brouwconcern zorgt namelijk voor verspreiding van Palm en De Koninck in Nederland. Een overname van De Koninck zou voor de distributie op Nederlandse markt mogelijk tot oneerlijke verspreiding leiden aangezien zij hierdoor geen neutrale positie meer had.

Tot voor kort was Nederland voor Palm en Palm Royale de belangrijkste focus en resulteerde dit in de verkoop van het meest verkochte speciaalbier in Nederland, zo’n 50 miljoen consumpties per jaar. De verkooporganisatie wordt in Nederland voor Palm vertegenwoordigd door 18 mensen. Vanuit deze kant belicht is het voor het behoud van rust op de Nederlandse markt wellicht inderdaad wel goed.

Overigens vond ik het bijzonder om te zien dat zoveel Nederlanders ook daadwerkelijk uitspraken niet positief te staan tegenover een overname door Heineken. Zelfs de medewerkers van Brouwerij De Koninck hadden deze geluiden continu in de markt vernomen.  

Bron: hln.be

Lees ook:De Koninck verkocht aan Duvel!
Lees ook:De Koninck heeft facelift gekregen
Lees ook:De Koninck krijgt andere positionering
Lees ook:Heineken aast op overname De Koninck
Lees ook:Duvel Moortgat doet goede zaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.