Wereldwijde promotie van bier via internet

SapporolrVoor de nieuwe editie van het blad Bier! ben ik op onderzoek gegaan naar de promotie van bier en speciaalbier door brouwerijen over de hele wereld. Wat zijn internettrends en welke brouwerij bedenkt innovatieve ideeën om via social media en internet het bier aan de vrouw en man te krijgen. Het is nog steeds zichtbaar dat de marketing van bier en met name speciaalbier op enkele uitzonderingen daargelaten via internet en social media veel beter kan. En de brouwers die dit wel oppakken plukken er de vruchten van. Wat globaal de conclusies waren?

 

Uiteraard is het hele verhaal met mooie voorbeelden te lezen in het laatste nummer. Het leuke om te zien was de grote verschillen tussen Azië en West-Europa en Amerika. In Azië lijken ze gek te zijn op animaties. Overall, iets meer in West-Europa en Amerika, wordt bier steeds vaker persoonlijke gemaakt door de brouwer iets te laten vertellen over ‘zijn’ bier of ontvangt de directeur de bierliefhebber aan de poort van de website. En dat alles in de vorm van video.

Ook is zichtbaar dat links en rechts steeds meer webshops en merchandise is rondom de biermerken. Shirts en leuke gadgets kunnen worden gekocht via de website van de brouwerij. Op bierfestivals zie je ook dat de kabouter mutsjes van La Chouffe en de roze Delirium olifantjes in de vorm van een pet het erg goed doen. Het is ontzettend leuk en je krijgt er ongelooflijk veel inspiratie en ideeën door om de wereld over te surfen en te zien hoe bier in andere landen via website en social media geprenteerd wordt! Lees het complete artikel met voorbeelden in Bier! of bezoek zelf eens websites in Azië, UK, Amerika en Nieuw-Zeeland. Bekijk bijvoorbeeld de merken Sapporo, Brewdog, Flying Dog,  

Bron: Bier! Magazine 

Lees ook:Online trends bij bierbrouwers
Lees ook:Social Media Bier?
Lees ook:Heineken sluit wereldwijde marketingdeal met Facebook
Lees ook:Marketing van bier moet veel beter!
Lees ook:En dát is nu een biercommercial!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.