Biertappen op zijn kop!

Één van mijn Twittervrienden stuurde me een YouTube link door waarop een nieuwe revolutionaire techniek van het vullen van plastic bierglazen te zien is. Dit zijn werkelijk echt slimmeriken waarbij ze gebruikmaken van een magneet onder het bekertje. Ook is het mogelijk om op deze manier 56 bieren te tappen in 1 minuut! Bekijk het zelf op het YouTube filmpje hieronder. Het gaat snel, is effectief en de bekers worden bewaard.

De bedenkers, GrinOn, vullen het bier vanaf de bodem. In de bodem is een klein gat gemaakt met daarin een ronde magneet. Door de druk op de magneet van het spuitende bier wordt de magneet omhoog getild. De beker vult zich totdat de beker vol is wat zwaarder is dan de magneet. Deze valt vervolgens dus weer op zijn plaats. Wellicht helpt deze vultechniek ook mee aan de strijd tegen de plastic bekers. Klik hier om de video te zien!

Bron: Scientias

Lees ook:Bier drinken uit een maïsbeker
Lees ook:Toch bier uit glas tijdens carnaval 2012
Lees ook:Vandaag besluit Hoes over Maastrichtse bierglazen
Lees ook:Politiek gaat in Maastricht bier testen!
Lees ook:Plastic bierglazen in de horeca

3 reacties op “Biertappen op zijn kop!

  1. Kees Beerepoot

    BRILJANT!! Hoe kom je er op? Ideaal voor plaatsen waar snel veel getapt moet worden (stadions, festivals, concerten). Ik heb nog wel een paar vragen. Is het echt glas (het lijkt plastic), wat zijn de kosten per glas, zijn er ook nog nadelen aan?

    Maar in ieder geval een prachtig staaltje van onconventioneel denken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hagar

    Beetje dure oplossing om snel bier te tappen… de bierautomaten waar een heel rek met standaard glazen in past zoals die hier al een aantal jaren op festivals wordt gebruikt is veel effecienter en goedkoper… dus slechte uitvinding…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.