Witlofbier ter promotie van witlof!

Onlangs kwam op de Nederlandse TV dat witlof onder jongeren absoluut niet populair is. Er werd een campagne gestart om dit product verder onder de aandacht te brengen. Met de promotie van een witlof bier biedt dit uiteraard perspectieven. Wit Goud is het eerste bier op basis van witlof dat begon als een experiment. Fantastisch dat dit soort initiatieven komen en brouwerijen buiten de lijnen brouwen. Het is innovatief en vernieuwend!

Aansluitend op de witlof campagne in Nederland zou eigenlijk een Nederlandse brouwerij dit bedacht moeten hebben!

Brouwer André Janssens van brouwerij Ten Dormaal is drie jaar geleden naast zijn landbouwactiviteiten begonnen met brouwen in een oude hoeve in Tildonk. Na klassieke blonde en donkere bieren is met de hulp van professor Delveaux in Leuven nu het eerste witlof bier geboren. Het bier is gemaakt op basis van eigen hop, gerst en natuurlijk witlof. Het nieuwe bier bevat minder hop dat is vervangen door cichorei, de wortel van het witloof. De ene bitterheid is door de andere vervangen, een leuk experiment!

Het bier van de brouwerij wordt momenteel voornamelijk in Amerika verkocht waar maandelijks zo’n drieduizend liter toegaat. In België lijkt men minder enthousiast, wellicht komt hier nu met het witlof bier verandering in. Mocht je het bier willen proeven neem dan contact op via www.hoftendormaal.com.

Bron: Nieuwsblad.be

Lees ook:Campagne Rij alcoholvrij in Breda
Lees ook:DJ Armin van Buuren boegbeeld verantwoord alcoholgebruik
Lees ook:Social Media Bier?
Lees ook:‘Brew Masters’ op Discovery Channel van start
Lees ook:Spaanse brouwer maakt rozijnenbier van dessertwijndruif

Eén reactie op “Witlofbier ter promotie van witlof!

  1. Jan

    Ben benieuwd.
    Ik denk dat je kan stellen dat witlof eenzelfde probleem heeft als bier had. Schaalvergroting die leidde tot een laffer en minder bitter product. Het lof dat je heden ten dage in de meeste winkels vind heeft nog het meest weg van de ouderwetse hollandse ‘waterbom-tomaat’. Die laatste is gelukkig wel aan het uitsterven.
    Goed witlof schijnt ook een revival te maken, in Belgisch brabant is er, op kleine schaal, terug ouderwets degelijk witlof te vinden.
    Hof ten Dormaal maakt uitstekende bieren! ik hoop dat hetzelfde geld voor hun landbouwproducten

    Wellicht een pond degelijk witlof bij elke krat Hof ten Dormaal?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.