Bierpassie Antwerpen: Gezellig druk

Dit jaar was ik van vrijdagavond 24 juni tot en met gisterenavond 25 juni 2011 weer op Bierpassie in Antwerpen te vinden. Het is altijd weer een leuk festival met dito sfeer. In vergelijking met vorig jaar was het iets rustiger, uiteraard ook mede dankzij het slechte weer op zaterdag. Toch vond ik het nu gezelliger druk dan vorig jaar. Toen kon je niet voor- of achteruit en was het soms erg lastig om je gewenste bier te halen. Nu bestond er af en toe de gelegenheid voor een praatje met de brouwer en maakte je kans op een zitplek.  

Op de Groenplaats presenteerden 33 brouwers in totaal tegen de 200 bieren. Heel veel verrassends kan je hier overigens niet aantreffen echter dat maakt ‘t voor de liefhebber ook weer mooi. Op veel festivals sla je de gangbare bieren vaak over. Bovendien komen de meeste bieren hier van ‘t vat wat ‘t natuurlijk weer een beetje uniek maakt om te proeven! Uitzonderingen hierop waren overigens de Saison Dupont Dry Hopped, de St. Feuillien Grand Cru, de  Broeder Jacob Tripel en Bruin of de Gentse Strop.

Naast de bieren stond het bierpassieweekend ook in het teken van de perfecte combinatie van bier en kaas. Ben Vinken brengt dit najaar, in september, samen met Michel van Tricht een boek uit over 50 perfecte combinaties tussen bier en kaas. Ook zal hierover een TV-programma te zien zijn op de Belgische zender Vitaya. Uiteraard hebben we het proeven van de kaas daarom dit jaar niet overgeslagen.

Het publiek kwam weer uit alle windstreken. Engelsen, Duitsers, Nederlanders, Belgen en Amerikanen, ik heb ze allemaal gezien en gehoord. Voor wie denkt, volgend jaar ga ik wellicht ook. Mis dan de vrijdagavond niet. Dan zijn de meeste brouwgrootmeesters ook aanwezig. Ik heb in ieder geval weer genoten. See you next year!

Lees ook:Bier- en kaascombinatie 4
Lees ook:29-6 t/m 01-07-’12: Bierpassieweekend Antwerpen
Lees ook:50 Bier en Kaas Combinaties
Lees ook:Bier- en kaascombinatie 3
Lees ook:Bierpassie weekend Antwerpen: 25 t/m 27 juni 2010

Eén reactie op “Bierpassie Antwerpen: Gezellig druk

  1. Robert

    Lekkere bieren waren er zeker te proeven, jammer alleen dat er zo weinig interessante informatie over de te proeven bieren in de brochure vermeld stond. Ik was aangenaam verrast om verschillende DAMES te mogen ontmoeten, die zéér geinteresseerd in de biercultuur waren en ik hoop nog eens een bijzonder bier te mogen drinken met de nederlands sprekende Duitse dame uit Rotterdam, voordat ik weer naar ‘bierarm’ Curacao vertrek :-) Trouwens ik hoop daar op Curcao wat biercultuur te kunnen gaan brengen de komende jaren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.