27-8/28-8-’11: Bierfestival De Lambikstoempers

In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 augustus 2011 vindt in de CC De Meent in Alsemberg, België voor de twaalfde keer het jaarlijks bierweekend van De Lambikstoempers plaats. Vanaf 14.00 tot 24.00 uur op zaterdag en van 14.00 tot 20.00 uur op zondag kunnen meer dan 100 verschillende bieren geproefd worden.

Er staat dit jaar een groot gamma aan lambikbieren op het programma. Met ook heel wat uitzonderlijke bierexemplaren die speciaal voor dit festival bij de brouwers zijn afgehaald. Bieren die bijvoorbeeld te proeven zijn: ’Brussels Calling’, een jaarlijks éénmalig brouwsel van Brasserie de la Senne, de ’Duvel Tripel Hop en de ’Wit Goud’, een witloofbier dat serieus de moeite waard is om te proberen. Ik heb dit brouwsel van brouwerij Hof ten Dormael geproefd en het is uniek.

Verder zijn ook meerdere jaargangen van de Liefmans ‘Goudenband’ te proeven en tref je er St. Rochusbier, een eenmalig brouwsel van Den Herberg en de Chimay Doré en Westmalle Extra. Bekijk de bierlijst op www.lambikstoempers.be.

Het eigen bier van De Lambikstoempers is opnieuw het eigen Lambooske. Frambozen opgelegd op lambik. Een combinatie van lambik met de geur en zachte nasmaak van frambozen. Het thema van het festival is dit jaar Saison dat hiermee extra aandacht krijgt. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.lambikstoempers.be.

Bron: Editie Pajot.be

Lees ook:19-11/20-11-’11: ‘Dag van de oude geuze’
Lees ook:28-4 en 29-4-’12: Zythos Bierfestival Leuven
Lees ook:Eerste Abbey Beer Festival in Nederland
Lees ook:05-03/06-03-11: Zythos Bier Festival
Lees ook:Bezoek de Trappistenfeesten op 5 en 6 oktober ’13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.