Open brouwerijdagen Heineken trekt 7.000 bezoekers

Voor het eerst opende Heineken op 29 oktober 2011 de deuren van alle drie haar brouwerijen tegelijk voor publiek. 7.000 bierliefhebbers hebben een bezoek gebracht aan de Heineken Brouwerij in Zoeterwoude, Den Bosch of de Brand Bierbrouwerij in Wijlre. In een rondleiding konden de bezoekers veel te weten komen over het bedrijf Heineken Nederland en de bieren en brouwfases. (foto: Wim Hollemans)

Het meest in trek was het verhaal van de brouwmeesters over het ambachtelijk brouwen van pils met water, gerstmout en hop. Dat bevestigt opnieuw dat de aandacht van de consument zich aan ‘t verschuiven is naar streek- en ambachtelijke producten en bieren. Tijdens de Open Brouwerij Dagen van de kleine, speciale bierbrouwers is ook het enthousiasme van de consument te zien voor het gebrouwen bier bij hem of haar om de hoek.

Het bezoek eindigde met een cursus biertappen en een bierproeverij. Een goede zet van Heineken om op deze manier de deuren te openen. Daarmee kom je met het bier weer dichterbij de consument en vertel je meer over het bier zelf!

Bron: Heineken

Lees ook:Brouwerij Dampegheest introduceert kuitbier in assortiment
Lees ook:KBC Open Brouwdag 25 september 2010
Lees ook:05-03-11: Open brouwdag Cantillon
Lees ook:Orval open deuren dagen
Lees ook:Brewpub Van Moll Eindhoven geopend

Eén reactie op “Open brouwerijdagen Heineken trekt 7.000 bezoekers

  1. Fred Schiphorst

    Op zich heel leuk, maar als Heineken zo graag zijn deuren open zet, waarom hebben ze dan niet mee gedaan met de landelijke open brouwerijdagen? Die waren eind september al als ik het me goed herinner. Toch jammer dat Heineken daar los van weer iets in zij eentje organiseert.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.