Amerikaanse brouwer maakt heetste bier ter wereld

Voor iedere bierliefhebber die van pittig houdt is er al enige tijd een ideaal bier verkrijgbaar in Amerika. Twisted Pine Brewing Company, een bierbrouwer uit Colorado, heeft volgens eigen zeggen het heetste bier ter wereld gebrouwen en dit aangedragen bij het Guinness Book of Records. Het bier genaamd Ghost Face Killah is al enige tijd op de markt en bevat extracten van maar liefst zes pepersoorten.

Twisted Pine heeft al langer een peperbier in zijn collectie en is dus geen vreemde van het “hete bier”. Fans van het peperbier Billy’s Chillies bier vroegen echter om een bier dat nog heter was. Eigenaar Bob Baile besloot aan hun wensen tegemoet te komen met het nieuwe, nog heter bier met de gepaste naam Ghost Face Killah.

Ghost Face Killah bevat extracten van Fresno, jalapeño, serrano, habanero en bhut jolokia pepers. Het Chili bier met 5 procent alcohol is zo heet dat drinkers al na één slok hevig gaan zweten. De hitte blijft lang in de mond hangen. Ik vraag mij af of het dan nog lekker is om bier te drinken. Kunnen ze niet gewoon pepers eten? De brouwers moesten zelfs handschoenen en maskers dragen om de pepers te verwerken!

Pikante gerechten
Het bier wordt voorlopig alleen nog steeds verkocht in zeven Amerikaanse staten, waaronder Colorado, Texas, Florida en Nebraska. Het bier is een seizoensbier waarbij steeds een beperkte hoeveelheid wordt afgevuld. Mocht je het bier na de eerste slok te pittig vinden om te drinken dan kan je het volgens de brouwer ook goed gebruiken in pikante gerechten. Ik denk zelf toch dat ik ‘m niet zou kopen en drinken. Ooit had ik een Mexicaans bier met een groene peper onderin, wat mij betreft ook geen aanrader.

Bron: Thefullpint.com 

Lees ook:Brewdog herlanceert Ghost Deer met 28% alcohol
Lees ook:Zwaarste bier van de wereld in Nederlandse handen
Lees ook:Censuur op een bieretiket
Lees ook:Vierde jubileumbier Brouwerij De Leckere: Lentekuit
Lees ook:Bier proeven: Cuvee des Trolls

2 reacties op “Amerikaanse brouwer maakt heetste bier ter wereld

  1. Ernst de Moor

    Lijkt me leuk om te proberen…!
    Uit ervaring weet ik dat heel veel van de hete smaak verloren gaat bij het brouwproces. Ben benieuwd hoe dit bier smaakt.

    Rock ‘n’ Roel had heel veel Madame Jeanette pepers, en mijn eigen peperbier werd derde in de vrije klasse ONK in 2009. Er is dus kennelijk toch wel belangstelling voor de smaakcombinatie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Bokkenrijder

    Ghost Face Killah?? Is dit dan wel gebrouwen met goedkeuren van de Wu-Tang Clan? ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.