Geen bier tijdens WK 2014?

Wereldvoetbalbond FIFA en Brazilië, het land waar het WK voetbal wordt gehouden in 2014, zijn in een stevige discussie verwikkeld over de verkoop van alcoholische dranken tijdens het toernooi. FIFA weet ‘t zeker, er moet en zal bier zijn en dit is geen punt waarover onderhandeld kan worden. Echter Brazilië weert momenteel overal bier in de stadions.

De Braziliaanse Kamer moet instemmen met de ‘Wereldbekerwet’, die normaal gesproken eind 2011 al akkoord had moesten zijn. Echter een instemming over met name het schenken van bier in de stadions blijkt een hoofdpijn dossier. Terwijl we in Nederland nog niet zover zijn, heeft Brazilië al in 2003 alcohol in de voetbalstadions verboden om geweld tussen supportersgroepen te vermijden. Tijdens de Wereldbeker wedstrijden moet dit volgens de Braziliaanse gezondheidsminister Alexandre Padilha ook blijven gelden.

FIFA vindt echter dat de verkoop van alcoholische dranken tijdens het toernooi nooit een een punt van discussie kan zijn. “Het recht om bier te verkopen moet deel uitmaken van die Wereldbekerwet”, benadrukt Valcke. Het is voor het eerst dat vijf jaar na de toekenning van het toernooi aan een land nog onderhandeld moet worden.”

De belangen hierin zijn veel te groot. Zeker gezien de grote sponsorcontracten van bierconcerns. Wel apart want Brazilië wist dit natuurlijk vantevoren!

Bron: standaard.be

Lees ook:AB InBev officiële biersponsor WK-voetbal 2018 en 2022
Lees ook:Politiek gaat niet in op KHN-voorstel
Lees ook:Heineken Experience in top vijf attracties Amsterdam
Lees ook:BOVAG: verkoop bier bij tankstation verkeken
Lees ook:Omzetstijging bij AB InBev

2 reacties op “Geen bier tijdens WK 2014?

 1. Dennis

  Ik hoop dat Brazilië de poot stijf houd en die verschrikkelijk Blatter een keer niet zijn zin geeft.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Frans Ruiter

   Helemaal mee eens Dennis!

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.