Bier brouwen met windenergie

Een stap verder in duurzaam bier brouwen, een windmolen aan je brouwerij plaatsen. Diverse brouwerijen maken al een tijd gebruik van zonne-energie. Vanuit windenergieland Duitsland pretendeert Brouwerij Paderborn de eerste brouwerij te zijn die zijn bier brouwt met windenergie. Deze behoorlijke brouwerij die twee jaar geleden 93 medewerkers had en maar liefst 900.000 hectoliter brouwde, wekt 40% van het jaarlijkse verbruik aan elektriciteit met een windmolen op.

 

Sinds eind 2011 staat op het brouwterrein een windturbine Vestas V90-model. Momenteel is een van de belangrijkste en grootste kostenpost van een brouwerij de energie. Zeker gezien de steeds maar stijgende eniergiekosten. Een prijsstijging van dit bier hoeft de consument op korte termijn in ieder geval niet te verwachten. ”We kunnen de prijs lekker laag houden”, zegt de marketing manager.

Sinds 1990 is de brouwerij eigendom van de Warsteiner Group die uiteraard ook sterk bezig is met milieuvriendelijk en duurzaam brouwen. Naast de windenergie werd in de brouwerij de afgelopen jaren fors geïnvesteerd in het verbeteren van de efficiëntie. Hierdoor is het inmiddels mogelijk om één liter bier te brouwen met 3,8 liter water. Aanvullend is het recyclingpercentage van het verpakkingsmateriaal 99%! Daarmee staan ze ook aan kop van de Duitse brouwindustrie. Een interessant bedrijf om eens nader te bekijken op het gebied van duurzaam brouwen. Als ze het hier niet hebben, hebben ze het nergens.

Bron: Scene Drinks

Lees ook:Groen Gas? ‘t moet niet gekker worden!
Lees ook:Water grote zorg voor brouwerijen
Lees ook:Duitsers drinken weer minder bier
Lees ook:Hoe duurzaam brouwen we nu echt?
Lees ook:Duurzaamheidsanalyse van bier: nieuwe trend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.