Brabant krijgt nieuw Premium Pils

Bier leeft en dat zorgt voor vele nieuwe bieren en initiatieven. Special Beer Service, wie kent ze niet, lanceert in samenwerking ‘t Belgische Brasserie de Silly een nieuw premium pils met de naam Brabant Premium Pils. Alle initiatieven zijn natuurlijk van harte welkom, maar hoort een Brabants pils gewoon niet uit Brabant te komen?

De bierkar van Special Beer Service wordt getrokken door Adrie van der Meijden. Er is minimaal een jaar gewerkt aan de samenstelling van ‘t juiste pilsrecept dat de bierdrinker de kracht, zuiverheid en passie van het bourgondische leven van Brabant moet geven.

Brabants bier uit Brabant
Het nieuwe pils met een alcoholpercentage van 5 procent is te proeven op het Tilburgse Hap Stap festival van donderdag 17 tot en met zondag 20 mei 2012. Tijdens dit evenement kan je het pils niet missen aangezien dit ‘t enige pilsmerk is dat wordt geschonken. Ik ben voor alle bierinitiatieven maar vraag me wel af of we met dit soort bieren op de Nederlandse markt nu echt iets opschieten. Als we dan de Brabantse heerlijkheid willen proeven vind ik oprecht dat ‘t uit Brabant moet komen.  

Lees ook:Het lekkerste bier van Brabant: gebrouwen door en met Wilskracht
Lees ook:Oirschot even centrum van Brabants bier
Lees ook:Eerste landelijke Fairtrade borrel
Lees ook:16-06-’13: Bierfestival Noord-Brabant
Lees ook:Eerste Abbey Beer Festival in Nederland

8 reacties op “Brabant krijgt nieuw Premium Pils

  1. André

    In België heb je ook Brabant toch? Of telt dat niet? :p

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Klopt, ik ben wellicht niet helemaal duidelijk. Maar de brouwerij waar ‘t gebrouwen is ligt niet in Brabant maar in Wallonië. Je hebt uiteraard veel van deze huurbrouwerij constructies, daar is niets mis mee. Echter naar mijn idee gaan we in Nederland echt een stap te ver als we gaan zeggen dat we een stadsbier, streekbier of Brabants bier brouwen en dit op ‘t etiket staat (Brabants pils), terwijl het daar niet vandaan komt. Dat kunnen we op een gegeven moment niet meer uitleggen….

        /   Beantwoorden  / 
  2. peter

    Ach dit is ook weer een 1 dagsvlieg. Deze meneer wil alleen maar snel een paar centen verdienen. Daar is niets mee mis alleen kennen we hem al een paar jaartjes. Hij is heel goed in het maken van afspraken alleen wat minder in het nakomen daarvan. Laten we het zo zeggen, als hij in 2006 wat langer bij olm was gebleven had het verleden jaar Heineken heel wat werk gescheeld. Verder is het een aardige brabander incl. bierbuik. Ik hoop dat hij het gaat redden, alleen moet hij een paar dingetjes veranderen. Afspraken moet je nakomen en (bier)drinken onder werktijd is niet goed.

      /   Beantwoorden  / 
  3. peter

    Hoera, Adrie heeft zijn leven verbeterd. Binnen 24 uur heb ik nu een reactie gehad op het bovenstaande stukje van mij. Helaas was het gesprek één richtings verkeer. Hij schold en ik kon er geen woord tussen krijgen. Had hij mij een paar jaar geleden maar gebeld toen ik een paar maanden van te voren voldoende tapbuffetten besteld had en op de dag van levering er achter kwam dat hij ze niet besteld had bij het verhuurbedrijf. Gelukkig heeft het verhuurbedrijf mij toen gered maar dhr. van de meijden was niet bereikbaar. Kan nog lachen worden bij hap snap dit jaar. Maar dit zal uiteraard wel goed geregeld zijn. Ik heb er alle vertrouwen in.

      /   Beantwoorden  / 
  4. karel stuit

    Ik vind het een leuk idee zo een streekbier. Ik heb het zelfs al mogen proeven, ik vind alleen dat brabant een betere kwaliteit verdient. Ik vind hem erg bitter en een slechte schuimkraag hebben. Ze zijn zeker nog niet uitgesleuteld met dit pils. Jammer een gemiste kans en te snel op een markt gezet.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Fred Schiphorst

    Ach, er zijn veel streekbieren die niet echt in de streek gebrouwen worden. Als een zekere brouwerij in Lochristie zal dat nogal wat gevolgen hebben voor “lokale” bieren. Maar bekijk het van de andere kant: doordat brouwers in eerste instantie niet zelf de ketels kopen zijn wel mooie initiatieven ontstaan. Ik vraag me bijvoorbeeld af of de Jopenkerk er ooit gekomen was als Jopen niet jaren elders had kunnen brouwen. En je ziet dat veel brouwerijhuurders op den duur toch naar een eigen brouwerij streven. Kortom: ook dit hoeft niet slecht te zijn. De tijd zal het leren.

      /   Beantwoorden  / 
  6. sander

    Fred, heeft inderdaad gelijk. Alleen is jopenbier op eigen recept. Deze zijn allemaal oude bieren die qua smaak aan onze tijd zijn aangepast. Bij speciaalbieren gaat het dan ook vaak om echte liefhebbers. Dit gaat gewoon on het zoveelste Bmerk pils. Het is ook niet op eigen recept maar een bestaand pils met een eigen label erop.
    Als de prijs en smaak goed is dan hebben ze op de lokale markt een kans. Alleen dan moeten de bovenstaande stukjes niet bewaarheid worden. Want afspraak is afspraak en dronken onder werktijd lijkt me ook niet echt goede imago geven. Laten we het afwachten

      /   Beantwoorden  / 
  7. frank

    Ik ben heel benieuwd of het bij de introduktie een streekbier is geworden of een bier met streken? Wie weet hier meer van?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.