Minister Schippers wil stunten met bier niet bestrijden

Als reactie op de kamervragen die de SGP aan minister Schippers (Volksgezondheid, Welzijn en Sport) heeft gesteld reageer Schippers duidelijk: ‘ze vindt het niet haar taak’. De kortingsacties rond de verkoop van bier moeten niet via landelijke wetgeving voorkomen kunnen worden.

Acties zoals drie halen, twee betalen vallen volgens Schippers nog binnen de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken die de alcoholbranche heeft opgesteld. Ik weet wel dat er momenteel veel over de Reclamecode wordt gesproken. Als dit soort acties daarin worden toegestaan…. Dan wordt het inderdaad een lastig verhaal.

Volgens de minister is het verder aan de lokale burgemeesters die volgens haar voldoende tools in handen hebben om prijsacties met alcohol, zoals stuntprijzen en happy hours tegen te gaan. Zou ze het debat over alcoholmisbruik hebben gezien? Debat op 2, 9 juni 2012? Waarschijnlijk niet, want toen zat ze bij de wedstrijd van oranje. Daar had ze namelijk kunnen zien dat de Burgemeester van Katwijk er toch alles aan heeft gedaan om prijsacties bij supermarkten tegen te gaan, zonder resultaat. Toch jammer dat er niemand opstaat. Zo verandert er nooit wat…..

Bron: Refdag.nl

Lees ook:Politiek gaat niet in op KHN-voorstel
Lees ook:Wel of geen bier bij de Tankstations
Lees ook:Voedsel- en Warenautoriteit klaar voor overtredende tankstations
Lees ook:Ophef over het ‘weggeven’ van bier
Lees ook:Rel rond nieuwe Grolsch horeca actie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.