Ierse brouwer lanceert speciale bierfles voor restaurants

In mijn ontdekkingstocht door Ierland probeer ik uiteraard de laatste nieuwe ideeën te inventariseren die mogelijk ook voor de Nederlandse brouwers interessant kunnen zijn. Eén ervan vond ik serieus heel inventief. Bij White Gypsy zijn ze gestart met het op de markt brengen van bierflessen van 275cl. Restaurants willen namelijk iets bijzonders dat niet in de supermarkt gekocht kan worden. De prijs van het bier in dezelfde fles kan de consument namelijk één op één vergelijken met de verkoopprijs in de supermarkt. Bovendien ziet het er niet bijzonder uit. Dit hield de lokale horecaondernemer tegen om meer bier te serveren en te verkopen bij het eten waardoor toch vaak de wijn de voorkeur kreeg.

Met de komst van de speciale 275cl flessen ligt dit anders. De prijs kan anders gesteld worden, het ziet er bijzonder uit en het heeft hetzelfde formaat als de wijnfles voor één persoon. Ik vond het serieus briljant gevonden en bovendien ook interessant voor speciaalbier brouwers in Nederland! Het geeft je de gelegenheid om in de lokale horeca veel meer met bier te gaan doen. De bierbrouwers geloven hier echt in bier en gastronomie.

Speciaalbier is pas sinds een paar jaar echt doorgebroken in Ierland maar de speciaalbierbrouwers zijn wel direct begonnen met foodpairing en het ‘opvoeden’ en ondersteunen van de lokale horeca. Een interessante strategie die volgens de lokale brouwers echt werkt! Ze vinden het bier in de supermarkt, restaurants en bij de lokale pub!

Lees ook:‘t Lekkerste blondje van Hellemond
Lees ook:Laag alcoholische bieren oplossing voor horeca!
Lees ook:Bieractie top drie week 18
Lees ook:Biertapas of Bapas?
Lees ook:Speciaalbier redding voor cafés?

2 reacties op “Ierse brouwer lanceert speciale bierfles voor restaurants

  1. Lowieke

    Hoezo zou dit nieuw voor Nederland zijn Fiona? La Trappe voert sinds jaren voor de Horeca een embossed 33 cl fles terwijl de retail het moet doen met de normale 30 cl retourfles!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Fiona de Lange

      Misschien dat de horeca daarvan warm loopt… maar de consument is bekend met 30 en 33cl fles. Een 275cl gevormd als kleine wijnfles met bier erin is dan toch een ander verhaal….

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.