Alliantie tussen Overijsselse bierbrouwers

Al jaren groeit het aantal brouwerijen in het oosten van ons land. Om meer de focus te leggen op een streekproduct en het ambachtelijk brouwen met ingrediënten uit deze regio is een nieuwe alliantie opgericht. Bierbrouwers van de Twentse Bierbrouwerij, Huttenkloas, Hettinga Bier, Sallands Landbier en De Pauw hebben mede dankzij Innovatiecentrum Syntens een alliantie opgericht. Bier en gedistilleerde dranken van deze bedrijven zullen vanaf nu worden gemaakt met geteelde gerst uit de regio.

 

Gezicht
Het Overijsselse akkerbouwbedrijf Benus verbouwt al jaren brouwgerst echter verkoopt dit onder eigen label en naam aan de markt. Alle grondstoffen werden altijd geleverd aan één partij die ze vervolgens distribueerde naar de brouwers. Door afspraken te maken tussen bier- en distilleerproducenten en grondstoffen leveranciers zijn de producten échte Overijsselse streekproducten geworden en krijgt de producent van het brouwgerst nu een gezicht naar de markt.

Bron: Proost Magazine

Lees ook:La Trappe zet verdere stappen in MVO-beleid
Lees ook:Alliantie van Bier Tapperijen bestaat 25 jaar
Lees ook:Alliantie van biertapperijen
Lees ook:Nu ook al klimaatneutraal bier
Lees ook:Duvel Moortgat treedt toe tot Belgian Family Brewers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.