Bier net zo gezond als wijn

Erg blij dat een nieuw Belgisch onderzoek opnieuw bevestigt dat bier net zo gezond is als wijn. Momenteel ben ik hard aan het leren voor mijn examen aanstaande maandag waarvan een onderdeel ook bier en gezondheid is. De vele eerdere onderzoeken vertellen het allemaal: bier is net zo gezond als wijn. Het gaat namelijk vooral om de alcoholinname en niet zozeer of nu bier of wijn drinkt. Maar ik kan nog meer voordelen noemen van bier boven wijn en sterke dranken!

De alcoholopname in je bloed werkt namelijk veel langzamer bij bier en het is bovendien veel sneller weer afgebroken dan bij wijn of sterke dranken. Verder heeft de hop in bier fyto-oestrogeen wat in je lichaam de werking van het vrouwelijk hormoon nabootst. Dit zorgt er bijvoorbeeld voor dat mannen minder kans hebben op prostaatkanker en het de groei van borsten stimuleert.

Enfin, dit onderzoek is uitgevoerd door de Vrije Universiteit van Brussel. Het is van belang wel matig te drinken, voor de vrouwen niet meer dan één consumptie per dag en bij de mannen niet meer dan twee. Proost!

Lees ook:Mannen: bier maakt vrouwelijk!
Lees ook:Ik moet zo nodig plassen!
Lees ook:Bier verkleint kans op suikerziekte met 40%
Lees ook:Waarom kunnen mannen meer drinken?
Lees ook:Sporthal zonder bier en patat niet populair

Eén reactie op “Bier net zo gezond als wijn

  1. Dennis

    Daar moet op gedronken worden!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.