Nieuwe generatie stapt in Heineken Groep

Kleinzoon van Freddy Heineken, de heer A.A.C. de Carvalho (28) zal met ingang van 25 april 2013 benoemd worden tot niet-uitvoerend lid van de Raad van Beheer. Dit is voor een periode van vier jaar tot het einde van de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders in 2017. Met deze stap komt een nieuwe generatie Heineken in het bierconcern.

 

Na zijn afstuderen aan de Harvard Universiteit werkte Alexander de Carvalho bij Bank Gutmann in Oostenrijk op de afdeling Alternatieve Investeringen. Sinds 2011 is hij als ‘Associate’ verbonden aan Lion Capital, een private equity onderneming. De heer A.A.C. de Carvalho heeft zowel de Nederlandse als de Engelse nationaliteit en woont in Londen.

Alexander de Carvalho is de oudste zoon van mevrouw C.L. de Carvalho-Heineken. Deze stap past volgens de Raad van Beheer in de traditie om opvolgende generaties van de familie Heineken persoonlijk te betrekken bij het bierconcern.

Lees ook:Heineken topman profiteert van overname
Lees ook:Heineken op koers
Lees ook:Heineken verandert bedrijfslogo
Lees ook:Heineken koopt 918 Engelse pubs
Lees ook:Heineken boekt betere resultaten dan verwacht

3 reacties op “Nieuwe generatie stapt in Heineken Groep

  1. Ruud

    De heer??? Kan ie überhaupt wel een bier brouwen? Een zakenmannetje die toevallig met een gouden lepel in zijn **** geboren is! Sorry voor de recalcitrante toon.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Ton van Oorschot

    Je hoeft toch geen verstand van bier te hebben om bij Heineken te werken?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Fred Schiphorst

    Volgens mij hoef je om tgopman van Heineken te zijn niet te kunnen brouwen. Ik denk niet dat Freddy ooit zelf de roerstok ter hand heeft genomen. Volgens de overlevering hield hij ook helemaal niet van bier. Deze benoeming zou dus perfect in de traditie van het bedrijf kunnen passen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.