Biermaand rondom Zythos Bierfestival

zythos bierfestivalOp donderdag 21 en vrijdag 22 maart 2013 heb ik een bijzondere persreis meegemaakt die volledig in het teken stond van het Zythos Bierfestival dat volgende maand plaatsvindt op 27 en 28 april. De komende weken verschijnen meerdere verslagen van alle bezoeken die zijn gebracht aan kleine brouwerijen in en rondom Leuven. Ook presenteerde Toerisme Vlaanderen al haar activiteiten die plaatsvinden rondom het Zythos Bierfestival. Dat zijn er nogal wat!

Naast speciaal georganiseerde proeverijen, workshops en bierarrangementen gaan van 13 april tot en met 12 mei 2013 de deuren open van nu al 17 brouwerijen in Vlaams-Brabant. In de weekenden van deze maand kan je bijvoorbeeld Brouwerij Lupus, Nieuwhuys, ‘t Wit Gebrouw, De Schuur of Hof Ten Dormael bezoeken.

Bierwandeling
Tijdens de weekend van het bierfestival kan je voor slechts €3,- een bierwandeling doen door de stad. Een gids neemt je in een 90 minuten durende rondgang door de stad mee naar alle belangrijke bierplaatsen in Leuven. Deze wandeling heb ik een paar jaar geleden ook gemaakt en was echt de moeite waard. Er hangen veel historische bierverhalen aan de stad vast.

Bijzondere bieren op tap
Op de taps van vier belangrijke biercafés in Leuven, namelijk: De Fiere Margriet, De Metafoor, De Blauwe Kater en M-café staan tijdens het festivalweekend bijzonder zeldzame bieren op de tap. Ook kunnen er de nodige bierbuttons verzameld worden die extra animatie opleveren.

Binnenkort meer bierige tips op dit blog….

Voor alle laatste informatie kijk op www.leuvenbierstad.be

Lees ook:Zythos Bierfestival Leuven voor de deur
Lees ook:AB InBev voor het eerst aanwezig op Zythos bierfestival
Lees ook:28-4 en 29-4-’12: Zythos Bierfestival Leuven
Lees ook:Zythos Bierfestival verplaatst naar Leuven
Lees ook:De rijke (bier) historie van Delft in 3 uur en twee bieren

2 reacties op “Biermaand rondom Zythos Bierfestival

  1. Dennis

    Ook dit jaar weer present op het Zythos bierfestival. Mooi dat ze het festival nog meer body geven door deze activiteiten. Heerlijk laagdrempelig festival met een zeer uitgebreid aanbod aan bieren. Een verademing met de steeds meer gelikte, minder interessante en ook duurder wordende grote whiskyfestivals in NL.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Joyce

    Dit jaar ga ik voor ‘t eerst naar ‘t Zythos bierfestival en ik heb zo’n vermoeden dat dit m’n beste verjaardagsweekend ooit wordt! ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.