Topkastelein pleit voor vaste bierprijs

euroTegenover Missethoreca.nl pleit Martien Evers van het Nijmeegse Café Jos voor een vereenvoudiging van de biercalculatie. En als je het zo leest is het eigenlijk heel simpel, duidelijk en transparant. Evers stelt voor dat bierbrouwers met een vaste literprijs werken voor fles, fust en kelderbier. Mocht de horecagelegenheid een tapinstallatie afnemen of andere financiële middelen krijgen dan zou een vaste toeslag kunnen gelden op de literprijs. Door bovendien te stoppen met hectoliter- of staffelkortingen wordt het in zijn geheel veel duidelijker en transparanter.

Martien Evers, die met zijn café Jos in 2008 op nummer één stond in de Café Top 100, ziet een ideale situatie in drie prijzen. Een kale bierprijs, een toeslag als je gebruikmaakt van bijvoorbeeld een tapinstallatie en hogere bierprijs als de bierbrouwer ook financieel borg staat voor het café. Op die manier is er geen onduidelijkheid meer en kiest men niet meer om prijs maar om de kwaliteit van de producten.

Voor het complete interview en meer achtergrond kijk op Misset Horeca.

Lees ook:Weekend bieractie top drie week 17
Lees ook:Bierbrouwer Grolsch valt in de prijzen
Lees ook:Ook dit jaar minder bier voor ons geld, alleen Bavaria verhoogt bierprijs niet
Lees ook:Bieractie top drie week 18
Lees ook:Bieractie top drie week 21

Eén reactie op “Topkastelein pleit voor vaste bierprijs

  1. Louis Klaassens

    Niks Nieuws met alle respect voor gewaardeerd collega Martin. Horeca Nederland heeft dit voorstel al jaren geleden gedaan.
    Probleem is dat Heineken geen klanten mag binden met een contract. Dat kunnen ze alleen maar met een lage prijs of goede korting dus. En dat meten de gebonden klanten (met pand of tap van Heineken) dus betalen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.