De op en top bierbeleving van stadsbrouwerij De Koninck

Drie jaar geleden startte de brouwerij, die al sinds 1833 aan de Mechelsesteenweg de De Koninck-bieren brouwt, aan grootschalige verbouwingswerken. Vorige week kregen onder meer Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts (N-VA) en burgemeester Bart De Wever (N-VA) het resultaat te zien.

Grootste nieuwigheid is een interactieve tentoonstelling die het hele brouwproces toont en ook langs de zaal voert waar het amberkleurige bier wordt geboren. Naast de bieren komen ook de andere bieren van moederbedrijf Moortgat veelvuldig aan bod.

Opvallend is een gesprek op verschillende videoschermen aan de muur van een nagebouwd café, waarin de huidige en verschillende voormalige topstukken discussiëren over de geschiedenis van de brouwerij. Er kan ook wort geproefd worden. Dat is een vrij zoete mengeling die nog niet is gegist.

De tentoonstelling zet ook andere bekende activiteiten van Antwerpen, zoals de diamant- en havensector, in de kijker. Ook alle andere brouwerijen in België werden op een grote landkaart geplaatst. Het hele opzet krijgt subsidies van Toerisme Vlaanderen en de Vlaamse overheid.

Men hoopt jaarlijks op zo’n 100.000 bezoekers. ‘We willen ook van De Koninck opnieuw een parel aan het bierfirmament maken’, zei Michel Moortgat, ceo van moederbedrijf Brouwerij Duvel Moortgat.

Weyts verwees voor zijn investeringen naar soortgelijke bierbeleveniscentra in het buitenland. ‘Het volstaat niet om enkel ‘s werelds beste en meest diverse bieren te brouwen, je moet ze ook in de markt zetten.’

‘Ik wil dan ook internationaal meer uitpakken met dat heerlijke bierproeven’, aldus Weyts. We kunnen fier zijn, maar we kunnen dat ook toeristisch gaan vermarkten. Daarom ook de steun voor dit bierbelevingscentrum, dat we ook in het buitenland gaan promoten, onder meer tijdens handelsmissies.’

(bron: de standaard)

Lees ook:Belgische bieren op wereldexpo in Shanghai
Lees ook:De Koninck verkocht aan Duvel!
Lees ook:AB InBev voor het eerst aanwezig op Zythos bierfestival
Lees ook:Baas Duvel bier overleden
Lees ook:Nieuwe toeristische Belgische biergids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.