Tijdens de 23e editie van de FoodAwards werd Bavaria met het 0.0% Wit overall winnaar en sleepte de FoodTopAward in de wacht. De FoodAwards worden jaarlijks uitgereikt door het vakblad FoodPersonality. Op basis van het consumentenoordeel (via De Telegraaf) en het juryoordeel van de belangrijkste inkopers in de retailbranche is de Award aan Bavaria toegekend. →
Categorie: "Alcohol vrij bier"
Wetenschappers vinden goed alcoholvrij bier recept
Alhoewel ik diverse alcoholvrij bieren tegenwoordig toch behoorlijk naar bier vind smaken, schijnen wetenschappers in Duitsland nu hét recept gevonden te hebben om alcoholvrij bier te maken. De smaak zou daarmee niet onder doen aan een bier met alcohol. →
Hoegaarden lanceert ook alcoholvrij 0.0
Het taboe is volgens mij doorbroken! Alcoholvrij bier kan weer. Na initiator Bavaria gevolgd door Heineken met Wieckse Witte komt nu ook Hoegaarden met een alcoholvrije 0.0 variant van het witbier. Het eerste alcoholvrije Belgische witbier. Eén ding is zeker het bier van Bavaria loopt goed anders waren er nooit zoveel volgers gekomen. →
Bavaria Rosébier 0.0% in de schappen
In januari werd het al aangekondigd! Bavaria kwam met het nieuwe alcoholvrije Rosébier. Deze week liggen ze dan in de schappen. Wieckse Rosé 0.0% van Heineken is hen dan wel net voor geweest. Bavaria staat echter bekend als sterke naam en kwaliteit van alcoholvrij bier dus dat zal wel loslopen. Dit 0.0% Rosébier is gemaakt van witbier gebaseerd op natuurlijk mineraalwater met frambozen. Het is deze week in de supermarktschappen verkrijgbaar in blik en flesjes. →
Wieckse ook in alcoholvrij varianten 0.0%
Terwijl ze in het zuiden carnaval aan het vieren waren, introduceert Heineken Nederland Wieckse Witte 0.0% en Wieckse Rosé 0.0%. Pffff is er dan echt niets innovatievers te bedenken dan te kopiëren en te plakken? Bavaria maakte vorig jaar naam met de Bavaria Wit 0.0 en sinds kort Bavaria Rosé 0.0. (Afbeelding:levensmiddelenkrant) →
Bavaria rosébier 0.0 op komst!
Het gaat goed met de alcoholvrije biermarkt. De populariteit van alcoholvrije en alcoholarme producten groeit, ook in Nederland. Het marktaandeel in Nederland is 1,2%. Overigens is het nog niet zo populair als in omringende landen zoals bijvoorbeeld Spanje waar dit marktsegment met 12 % is gegroeid en inmiddels zeker één op de 10 een alcoholvrij bier drinkt. Bij Bavaria boert het 0.0 product in ieder geval goed. Er is naast het 0.0 witbier en de gewone variant nu ook een Rosébier 0.0 op komst. →
Grolsch Stender terug op de markt!
Grolsch gaat weer nieuw leven inblazen in het alcoholarme bier Grolsch Stender! ”In de jaren negentig bestond de alcoholarme Stender ook al. Waarom zou je deze naam dan opnieuw gebruiken vroeg ik Grolsch. “Uit onderzoek bleek dat de consument een positieve associatie heeft met deze merknaam.” Wel benadrukte Helen ter Huurne van Grolsch dat het bier echt compleet nieuw is en een nieuw recept heeft.” Met de komst van dit alcoholarme bier gaat Grolsch Premium Malt de schappen verlaten. →
De verwarring van alcoholvrij bier!
Het is even wennen maar inderdaad je kunt de hele avond in het café bier drinken zonder één slok alcohol gedronken te hebben. Een Nederlandse caféganger zag een man na een avondje kroeg gewoon in zijn auto stappen. Haastig belde hij de politie en werd het kenteken doorgegeven. →
Tourtel Blond: ander alternatief
Onlangs heb ik diverse smaaktesten gedaan zelfs voor RTLZ van alcoholvrij bier. Als bierliefhebber niet iets dat ik vaak drink. Toch is het wel het product bier en daarin ben ik altijd geïnteresseerd. Na wat rondvragen en proberen ben ik erachter dat er toch echt veel smaakverschil kan zitten tussen alcoholvrij bier. En als je de verschillen proeft reizen er soms vraagtekens op waarom dat merk nog op de markt bestaat. →
De alcoholvrij biertest: geslaagd?
Voor het programma Op en Top in Nederland van RTLZ heb ik drie alcoholvrij bieren blind geproefd. Toen ik de vraag kreeg of ik voor het internetprogramma wilde aangeven wat ik van de alcoholvrij biermarkt vond zei ik direct ja. Ik heb namelijk echt een goed idee voor de brouwers waarbij ik serieus denk dat dit op zijn minst nog meer kansen en omzet biedt voor deze biermarkt. En of ik geslaagd ben voor de test? Lees verder voor het programma! →