Fietsen naar Zeeland: genieten van IPA en oerpils

Genieten van Emilissebier in Kamperland

Het is nog geen week gelden dat ik in Zeeland was en heb nu al heimwee. Wat was het mooi en wat hebben we genoten van de gastvrijheid. Zelfs met lichte regen en wind tegen.

Wat mij is bijgebleven is vooral hoe makkelijk de IPA van Brand naar binnen gleed en hoe hemels het oerpils smaakte bij Emelisse. Brand IPA had ik al een paar keer thuis geproefd, lekker, maar niet bijzonder opvallend.

Na een kleine 100 km stopten we net voor Renesse. Bij een strandtent bestelden we een Brand IPA en beide waren we aangenaam verrast. Wat smaakte het ineens bijzonder goed. Een dag fietsen langs de kust zorgde voor een ware smaaksenstatie. Was dit echt hetzelfde bier waar ik thuis zo weinig aandacht voor had? Het bleef niet bij een,  ook het tweede glas smaakte nog steeds heel goed.

Bij de brouwerij Emilisse

De volgende dag op weg naar Cadzand, maakte we een kleine omweg om brouwerij Emilisse te kunnen bezoeken. Op de Oosterscheldekering begon ik al te denken aan een lekker koud glas bier. De brouwerij lag op steenworp afstand en ik kon het bier al bijna ruiken. Eenmaal aangekomen, was het lastig kiezen. Ik begon met het Oerpils. En dat was precies het bier waar ik eerder die middag al van droomde. Koel en lekker fris. Ik kreeg weer energie voor 10 en ging moeiteloos door met de emelisse saison om vervolgens intens te genieten van de smoked rye i.p.a. Om eerlijk te zijn wilde ik niet weg. Ik was helemaal in mijn element. Maar het einddoel was nog niet bereikt, dus op naar Cadzand.

Met bier in de benen ging dat iets minder snel dan gehoopt, maar uiteindelijk  zijn we toch nog aangekomen. En gelukkig maar want ons stond een buitenaards mooie en fantastische lunch in Pure C te wachten. Bier heb ik daar niet gedronken, maar ….heb wel genoten van heerlijke hopscheuten. Ohhhh wat is Zeeland toch mooi. Ik hoop er dit voorjaar en deze zomer nog vaak terug te komen. Want ik heb nog lang niet alles kunnen zien en proeven.

Hopscheuten bij pure c

 

Lees ook:Speciaalbier op het strand is nog bijzonder ongewoon
Lees ook:Brouwerij Emelisse breidt fors uit
Lees ook:Stop met zoeken, wat je ook nodig hebt de Kaapse brouwers hebben het!
Lees ook:Brand commercial: echt Limburgs!
Lees ook:Brouwerij Emelisse scoort in de VS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.