Waarom bier drinken in Noordwijk aan zee gewoon leuk is

bier drinken bij strandtent de zeemeeuw in Noordwijk is zeer geslaagd

Het is lente! Dat moet gevierd worden, vandaar een klein fietstochtje naar Noordwijk. Waarom Noordwijk? Omdat ik erg lui was en geen zin had in een lange tocht. Van te voren had ik al bepaald dat er bier gedronken moest worden aan zee. Niet aan de boulevard, maar op het strand. Bier op het strand smaakt gewoon beter.

DSCN3195En of we bier hebben gedronken. Bij toeval liepen we strandpaviljoen de zeemeeuw binnen en dat was gelijk raak. Vorig jaar is deze zaak nog uitgeroepen tot strandtent van het jaar. Ik hecht daar nooit al te veel waarde aan, want er zijn ineens wel heel veel zaken en winkels die bekroond zijn of in de prijzen zijn gevallen. Maar ik moet zeggen dat deze strandtent echt bovenverwachting aangenaam was. Een echte hipstervrije zone met een hele leuke bierkaart.

Geen hippe bieren die je ook nog eens een vermogen kosten. Nee, een goed gebalanceerd aanbod van klassiekers die hun naam en faam al dubbel en dwars verdiend hebben. Geniaal. Jammer alleen dat ik even vergat  dat ik ook nog terug naar huis moest fietsen. En dat is aanzienlijk zwaarder met bier in de benen, maar mij hoor je niet klagen. Ik heb mij prima vermaakt. Zeker omdat ik een voor mij nieuw bier gedronken heb: Hapkin. Volgens het etiket bestaat al sinds 1877, maar ik heb het in 2016 voor het eerst gedronken. Een lekker pittig biertje, dat mij een beetje doet denken aan een Duvel. Helemaal niet verkeerd dus. Kortom een geslaagde zondag.

Lees ook:Speciaalbier op het strand is nog bijzonder ongewoon
Lees ook:Heineken start met ‘Know the Signs’ alcoholcampagne
Lees ook:Zee zonder zon met schuimend Schevenings bier
Lees ook:Spaans bier in Schotland maakt een hoop goed
Lees ook:Winnaars Westvleteren 12 bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.