Affligem blond: iets steviger dan pils

affligem blondOnlangs was ik op een verjaardag van iemand die me op een goed idee heeft gebracht. Een mooi alternatief voor pils: de Affligem blond. Ja, nu gaan vast veel mensen protesteren ;-) . Het is in principe natuurlijk heel ander bier en kent veel verschillen, te beginnen met de gisting. Echter dit blond bier drinkt ook makkelijk weg, is fris van smaak en lekker krachtig.

Door de bitterheid in het bier komt het in de buurt van de bitterheid van diverse pilsen. Ik ben meer een tripel drinker en kies dan meestal niet voor blond, echter dit vond ik heerlijk. De blonde variant van het erkende abdijbier Affligem is fris, heeft een sterke aromageur en bevat zeker een bittertje.

Het bier bevat slechts 6,8% alcohol, een mooi percentage voor een bier. Net dat beetje extra alcohol in combinatie met de gebruikte hop zorgde echt voor een krachtig bier. Iets dat ik niet had verwacht. Bij een blond bier heb ik zelf altijd de neiging om te denken, dat het iemand is die liever een tripel drinkt maar het alcoholpercentage te hoog vindt.

Gevolg eigenlijk iets dat altijd een beetje tegenvalt en niet helemaal dé smaak is. Door de redelijke bitterheid vind ik de Affligem Blond echt een krachtig en mooi alternatief voor een tripel. Eentje die je ook weleens zou kiezen omdat het toch lekker is! De bieren van de Affligem brouwerij zijn niet voor niets al meerdere malen onderscheiden op bierwedstrijden. Ze leveren kwaliteit. De brouwerij ligt in de gemeente opwijk en is te bezoeken!

Lees ook:Affligem Tripel: een krachtig bier
Lees ook:Enghien Noël: Verrassend blond
Lees ook:De Graal Tripel: zwaar blond bier
Lees ook:Hoeksch Tripel: Verrassend goed!
Lees ook:Lamoral Degmont: Een tripel als pils

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.