Nieuwe campagne Hertog Jan vrouwelijk?

Ze zijn deze week door de Federatie Nederlandse Levens Middelen Industrie uitgeroepen tot biermerk van het jaar. Op de site van Hertog Jan is te zien dat een nieuwe campagne van start gaat, gekoppeld aan muziek. Na een beetje research bleek dat we a.s. maandag kunnen gaan genieten! Ook komen ze op 2 november met een nieuwe site. Ben benieuwd of zij de eerste bierbrouwer zijn die echt de vrouw wat gaan aanspreken. Wij als vrouwen willen geen onderscheid! Het is net als in de autobranche…. please…. net alsof wij vrouwen niets snappen van een mannenwereld. Diverse futurologen zijn het eens. De toekomst van de markt wordt steeds vrouwelijker. Of we willen of niet. Wij vervullen nu eenmaal een andere rol als vroeger en doen net zo hard mee! Tenminste ik wel . Nu zeg ik niet dat brouwerijen ‘roze’ campagnes moeten maken. Dan hebben ze het namelijk niet begrepen. En dus ook niet als ze speciaal bier voor vrouwen gaan maken en dit zo communiceren. Die weg moet zich vanzelf vinden. Als je zorgt dat de communicatie aansluit bij de vrouw dan resulteert dit automatsch in de verkoop van het bier. Sluit aan op beleving en emotie van bier waarin vrouwen ook een rol spelen! Dan heb je ons! Dat sluit namelijk aan op de maatschappij van vandaag de dag . Heb al heel wat speciaalbier cafés bezocht. Daar kwam ik heel veel vrouwen tegen die niet begrijpen dat bierreclames zo mannelijk zijn! Ben heeeel erg benieuwd naar de Hertog Jan campagne. De campagne heet: ‘Het wachten waard’. En dat de vrouw in de commercial (zie hieronder) niet alleen de rol heeft de tafel te dekken… zo fout traditioneel!

Lees ook:Jammer! die Hertog Jan reclame
Lees ook:Ludieke actie Hertog Jan voor Serious Request
Lees ook:SABMiller speelt in op vrouw en alcohol!
Lees ook:Mannen vinden bierdrinkende vrouw aantrekkelijker
Lees ook:Campagne Rij alcoholvrij in Breda

4 reacties op “Nieuwe campagne Hertog Jan vrouwelijk?

 1. holzel

  ja,ik let tegenwoordig ook even op de bier reclames,vreemd ja alleen maar mannen,vrouwen zijn de doelgroep zeker niet??

    /   Beantwoorden  / 
 2. Koen

  Over vrouwen gesproken…vandaag kwam ik een Amstel commercial tegen op youtube die ik nog niet kende.

  http://www.youtube.com/watch?v=QxztXzzw8dc

  Gaat uiteindelijk wel weer om mannen maar ik dacht even huh? Vrouwen bij Amstel?

  Groet, Koen

    /   Beantwoorden  / 
 3. Fiona de Lange

  Amstel richt zich echt op mannen. Vraag me af of mannen het nou ook niet een beetje zat worden. bier, voetbal. Na zoveel jaar is er toch wel iets anders te bedenken…

    /   Beantwoorden  / 
 4. Fiona de Lange

  wel leuk gevonden trouwens!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.