Bierliefhebbers opgelet! Dit is niet te missen en ga ik zeker doen! In Poperinge, hoofdstad van de hop, hebben toerisme en horeca vele arrangementen opgesteld waarbij bier en eten (gastronomie) bij elkaar zijn gebracht. Van oktober 2009 tot en met februari 2010 kan je tientallen Poperingse restaurants en hotels genieten van menu’s waarbij bierbeleving centraal staat.
In zestien restaurants staan culinaire verwennerijen met bier centraal. Bij het maken van de gerechten maken ze gebruik van regionale streekbieren. Gerechten als een kabeljauwhaasje met Watou’s Witbier of een stoofpotje van konijn met Poperings Nunnebier zijn tijdens deze actieperiode verkrijgbaar. Naast de culinaire hoogstandjes zijn ook de hotels helemaal op de bierbeleving ingericht en vinden er diverse ‘bierprogramma’s’ plaats waarbij je bijvoorbeeld een bezoek kunt brengen aan het hopmuseum, een ontdekkingstocht door de stad kunt maken en een bierfestival kunt bezoeken. Kortom heel veel leuks voor de bierliefhebbers! Voor informatie over de verblijfsarrangementen en bieractiviteiten kun je kijken op www.levenindebrouwerij.be. Ik hou jullie op de hoogte wanneer ik ga en kom met aanbevelingen!
Lees ook:Grolsch bokbier actie
Lees ook:‘Bierroute’ met Woerkumer bokbier
Lees ook:Biertapas of Bapas?
Lees ook:Maak het ultieme gerecht bij Tasty Lady
Lees ook:Finalisten Bier en Gastronomie Award 2013