Oktoberfeest rukt op in Nederland

HeaderHet is een nieuwe trend geworden, ook in Nederland rukken de oktoberfeesten op. Ik noem maar eens een aantal: Breda, Brunssum, Varsseveld, Heesch en Sittard. En overal groeien de bezoekersaantallen flink. Vanaf aankomend weekend is van 23 tot en met 28 oktober de beurt weer aan Sittard. In deze plaats is het al een heus volksfeest geworden wat heel Zuid-Nederland in zijn macht heeft. Hoe is het toch mogelijk dat zo’n Duits concept ook in Nederland zo aanslaat?

sittardGewoon zuipen, toch? Komt het door de namen die op het programma staan? Zijn we gewoon toe aan een tweede volksfeest in het najaar? Willen we Duits worden? Het zesdaagse oktoberfeest in de binnenstad van Sittard trekt inmiddels naar schatting 250.000 tot 300.000 feestvierders en kan met recht tot een van de grootste volksfestijnen van Zuid-Nederland worden genoemd. Biermerken als onder andere Brand, Erdinger en Heineken lopen voorop. De opzet van dit feest is exact volgens het concept van de Duitse oktoberfesten. En dat het werkt blijkt uit de jaarlijks alsmaar stijgende bezoekersaantallen. De organisatie heeft ervoor gekozen om de capaciteit dit jaar nog verder uit te breiden om de feestvierende mensen aan te kunnen. Een onderdeel van de feesten zijn ook de kermiszesdaagse . Dit is toch een ware tweede variant van het carnaval! Of niet?

tentIn ieder geval komen in het programma veel Nederlandse vertolkers van het levenslied voorbij zoals Jan Smit, Heino en Gerard Joling. Verder is Giel Beelen van de partij en kunnen we via 3FM het zuidelijke feestgedruis volgen. Sittard is volgende week in ieder geval niet bereikbaar! Meer informatie over het programma, kaarten en noem maar op is te vinden op http://www.oktoberfeestsittard.nl/

Lees ook:11-10 t/m 16-10-’13: Oktoberfeest Sittard
Lees ook:Brand introduceert nieuw bier
Lees ook:In Zeeland meer streekbieren op tafel
Lees ook:Stress om teveel ‘Beer Gardens’ in New York
Lees ook:Café’s geven eigen biermerk op voor WK

Eén reactie op “Oktoberfeest rukt op in Nederland

  1. jo

    op zondag 18juli2010 :
    tiroleravond met Life orkest Wim Janssens en optredens van Marc Pircher en ‘Da zillertaler und die Geigerin’ in Neeroeteren-Maaseik.
    Meer info vanaf Januari via http://www.bergsefeeste.be
    grt

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.