Café’s geven eigen biermerk op voor WK

FIFA2Het is echt werkelijk ongelooflijk! Net als dit jaar in Zuid-Afrika moeten de Nederlandse en Belgische kroegen hun eigen biermerk inruilen tegen het officiële sponsor bier van het WK. De twee landen willen het WK voetbal van 2018 of 2022 naar België en Nederland halen. Gaat best ver! Klanten zijn toch vaak aan hun biermerk gehecht en gaan onder andere juist daarom naar een bepaalde kroeg. Uiteraard levert het veel omzet op voor de sponsor, maar kunnen ze niet wat anders bedenken? Alle bierkroegen aan het speciaalbier? Of zou dat ook niet mogen. 

In het WK-bidbook is te lezen welke maatregelen ze allemaal willen nemen om de organisatie van dit voetbalevenement in de Lage Landen te laten plaatsvinden. Een andere eis van de FIFA is dat er geen belastingen en btw wordt berekend. Ook iets waar Nederland en België mee akkoord willen gaan. Dat scheelt dus behoorlijk veel geld en levert de FIFA veel geld op. In Zuid-Afrika zo’n 1,5 miljard. Mensen waar gaat dit heen….. In een tijd van economische crisis worden daar de zakken gevuld.

Het Belgische kamerlid Jean-Marie Dedecker is het er in ieder geval niet mee eens en wil hieraan niet meewerken. De beslissing en goedkeuring is in België gedaan door de ontslagnemende regering-Leterme. Ook in Nederland eisen kamerleden opheldering over het niet kunnen rekenen van BTW en belasting.

Bron: Proost Magazine

Lees ook:Budweiser commercial voor WK Zuid-Afrika
Lees ook:Afrika bierpionier stopt na 40 jaar
Lees ook:Grolsch gaat verder buiten Nederland!
Lees ook:AB InBev officiële biersponsor WK-voetbal 2018 en 2022
Lees ook:Bieroorlog in Zuid-Afrika

3 reacties op “Café’s geven eigen biermerk op voor WK

  1. Dennis

    Ik snap sowieso niet waarom mensen nog met die FIFA in zee gaan.. Gewoon een nieuwe wereldcup oprichten zou ik zeggen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Julius

    Of het nu juist is of niet… Wanneer je alle linkjes verder leest moet je het natuurlijk wel wat nuanceren en gaat het niet om alle kroegen…

    “Alle winkels binnen twee kilometer van de stadions moeten hun reclame verwijderen, tenzij het gaat om bedrijven die het WK sponsoren. Kroegen in de buurt van de stadions mogen alleen bier van de WK-sponsor tappen. Deze regelgeving was ook in Zuid-Afrika tijdens het WK van kracht.”

    BRON: http://www.blikopnieuws.nl/bericht/116907/Nederlands_en_Belgisch_parlement_vinden_eisen_FIFA_voor_WK2018_onaanvaardbaar.html

      /   Beantwoorden  / 
  3. Frans Ruiter

    Gaat het hier nou om sport of commercie? Ik weet wel dat ik de bal kwijtraak op deze manier.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.