Amsterdam: drankverkoop pas vanaf 18

alcoholverbodNadat al meerdere grote steden zoals bijvoorbeeld Utrecht heeft aangegeven de leeftijdgrens bij de verkoop van alle drank te verhogen naar 18 jaar volgt nu ook Amsterdam. Burgemeester Job Cohen heeft als reactie op het drugsbeleid aan minister Guusje ter Horst laten weten de verkoop onder de 18 te gaan verbieden. Overigens geldt dit verbod al voor sterke drank. Wat ik dan zo raar vind is dat dit niet geldt in cafés!

Als ze dan toch die keuze maken, doe het dan vooral ook in cafés. Maar daar is volgens de burgemeester al toezicht op de leeftijd bij verkoop van drank. En dat vraag ik me nu net af! Cafés hebben het moeilijk en zien hun omzetten teruglopen. Voor hen is iedere klant belangrijk. Ik geloof dus zeker dat ze echt wel een oogje dicht knijpen. Natuurlijk letten ze erop, echter zo streng… ik vraag ‘t mij af. Ieder weekend komen nog jongeren binnen in ziekenhuizen door het comadrinken. Echter ik geloof, weet het zeker, dat toch echt ook  in cafés wordt geschonken!

Onlangs was ik in een café waar gasten zaten die echt ladderzat waren. Tot mijn verbazing bleef de eigenaar gewoon schenken en dronken ze verder… Ik was benieuwd wanneer de stop kwam. Ik heb ‘m niet meegemaakt! Dit is toch erg vreemd. Ze kunnen vervolgd worden. Echter doen ze dit ook actief? Het zou namelijk zo makkelijk zijn, als er in cafés al aandacht voor is om het gewoon door te voeren. Overigens begrijp ik dat de drinkende jongeren een groot probleem is in Nederland. Ze drinken bij ons het meeste van alle Europese jongeren. Echter naar mijn idee zal er echt niets veranderen. De grootste verandering moet bij de ouders zitten. Die moeten hun kinderen eens wat meer bijbrengen. Vaak bestaan er in grote groepen jongeren toch echt ook 18-jarigen. Die halen dan zonder probleem het bier. En de rest staat gewoon om de hoek te wachten. Dus dat legitimeren van de hele groep… werkt dan niet. Bovendien vind ik dat de 16- en 17-jarigen die wel met de verantwoordelijkheid om kunnen gaan nu gestraft worden!

Lees ook:GGD wil alcohol uit de supermarkt
Lees ook:Bier steeds populairder bij jonge Belgen
Lees ook:Café’s zijn net zo erg als Brouwerij Olm
Lees ook:Overload aan comazuipen
Lees ook:Comazuipen: stop deze trend….

0 reacties op “Amsterdam: drankverkoop pas vanaf 18

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.