Comazuipen: stop deze trend….

veelbierFeestdagen, of liever gezegd de dagen voorafgaand aan de feestdagen, zijn weer van die momenten dat er behoorlijk wat afgedronken wordt. Ook door jongeren. Het comazuipen lijkt een groeiend probleem waar momenteel nog niemand een goed antwoord op heeft. Dit jaar is de verwachting dat het probleem wederom met 40% stijgt aangezien het aantal comazuipende jongeren die in het ziekenhuis belanden boven de 700 gaat uitsteigen.

Confronterende tv programma’s over de gevolgen van dit probleem bij jongeren hebben nog niet geleid tot een daling of stabilisering in het aantal gevallen. Wat denken jullie dat er moet gebeuren om dit tegen te gaan? Zou dit niet een trend zijn die ook komt doordat kinderen van ouders steeds meer mogen en weinig meer geremd worden? In Duitsland zijn miljoenen bierviltjes in cafés en discotheken verspreid die jongeren confronterend aanspreken op hun zuipgedrag. Net als op de pakjes sigaretten zijn vreselijke foto’s te zien van de gevolgen van dit drankgebruik.  

Werkt dit eigenlijk bij jongeren? Ik hoop dat 2011 toch voor een trendbreuk gaat zorgen en dat jongeren erachter komen dat ze door eenmaal zo uit de bocht te vliegen hun hele leven vergooien.

Lees ook:Ouders sleutel bij comazuipend kind
Lees ook:Overload aan comazuipen
Lees ook:Comadrinkende jongeren stijgt explosief
Lees ook:Controles op drinkende jongeren
Lees ook:Bier steeds populairder bij jonge Belgen

Eén reactie op “Comazuipen: stop deze trend….

  1. Frans Ruiter

    Ik hoorde van de week dat het vorig jaar bij een jongerenfeest vreselijk uit de hand liep, jongeren afgevoerd met ambulances en zo… Daarom hebben ze dit jaar een alcoholcontrole gehouden bij binnenkomst. Wie al gedronken had kwam niet naar binnen (uiteraard is dit vooraf aangekondigd). Er zijn daarom dit keer geen problemen geweest. Gaat misschien wat te ver voor de horeca, maar bij (al dan niet) besloten (school)feesten zou dit prima werken!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.