Comadrinkende jongeren stijgt explosief

alcoholverbodUit onderzoek dat in handen is gekomen van NOS blijkt dat cijfers wederom uitwijzen dat het aantal comadrinkende jongeren wederom explosief is gestegen, namelijk met circa 25%. Ik begrijp er echt niets van. Dat heb ik al eerder op mijn blog aangegeven. Nu is het al jaren op de TV en krijgen cafés allerlei restricties met openingstijden etc. Dit werkt dus duidelijk niet, wat ik al dacht. Is het niet gewoon handiger om bij de bron te beginnen en de ouders de helpende hand te bieden en te begeleiden hoe met deze o.a. bierdrinkende jongeren om te gaan?  

De teller van het aantal ziekenhuisopnames van jongeren met een alcoholvergiftiging stond in 2007 op 231. In 2008 waren dat er al 288 en de eerste helft van 2009 184. Dus als de toename zich met dezelfde snelheid in 2009 heeft doorgezet dan noteert 2009 een totale toename van 25%. De leeftijd is gemiddeld 15 jaar en het betreft jongeren uit allerlei milieu’s. Wel zijn het voornamelijk jongeren met een Nederlandse achtergrond waarbij net zoveel jongens als meisjes met dit fenomeen in aanraking komen. 

Ik begrijp hier nog steeds niets van, het is toch doelbewust je leven kapot maken? Misschien is betere en goede voorlichting van ouders nog geen verkeerd plan. Het begint toch bij de bewustwording van het probleem thuis.  

Bron: NOS

Lees ook:Comazuipen: stop deze trend….
Lees ook:Comazuipers drinken veel gedistilleerd
Lees ook:Comazuipen populair rond jaarwisseling
Lees ook:Ouders sleutel bij comazuipend kind
Lees ook:Effect van bierreclame rond WK

Eén reactie op “Comadrinkende jongeren stijgt explosief

  1. Jules Vismale

    Ouders zijn blijkbaar niet streng meer voor hun kroost en lijken verkeerde dingen maar te gedogen. Dat het óók anders kan bewijst een tekenfilm over Casper, het vriendelijk spookje, uit 1963. Op een dag landde een vliegende schotel in het spookhuis waar Casper in woonde. De piloot van de schotel was Marty, een klein brutaal, onwetend en arrogant Marsmannetje die de Aarde wilde verkennen. Casper bood zich aan als gids en leidde Marty overal rond. Toen kwam Casper er puur toevallig achter dat Marty voor het ondernemen van zijn uitstapje spijbelde van zijn school, de schotel had gepikt en zonder toestemming naar de Aarde was gevlogen. Op Mars werd de diefstal van de schotel ontdekt maar de Marsmannen verdachten de aardlingen hiervan! Er werd gedreigd met een oorlog als de schotel niet terugkeerde en Casper probeerde met Marty de oorlog te stoppen. Ze leidden een aantal raketten (die op de Marsvloot werden afgevuurd van een militaire basis) weg van de vliegende schotels waarop Marty op de grootste schotel landde. De piloot hiervan was zijn vader (tevens de leider van de vloot die niet wist wat zijn ondeugende zoontje had uitgehaald) en Marty sprong blij in zijn armen maar toch besefte Marty niet dat hij hiermee zichzelf zou verraden. De blijdschap was wederzijds tot Marty vertelde dat Casper hem had geholpen en een spook was. Zijn vader schrok toen zo erg dat hij met Marty in de schotel verdween (waarbij deze zijn zendantenne kwijtraakte) en onmiddelijk terug vlogen naar Mars. Casper zweefde later door de lucht en kreeg de antenne in handen. Hij ving een deel van een gesprek op tussen Marty en zijn vader waaruit duidelijk werd dat de laatstgenoemde er inmiddels achter was gekomen dat zijn ondeugende spruit de schotel had gestolen, van school spijbelde, naar de Aarde was gevlogen en zo de oorlog had veroorzaakt. Marty had dit laatste nooit gewild maar zijn vader was woedend geworden en hij besloot om de bengel zijn streken voorgoed af te leren! Hierna hoorde Casper een langdurig kletsend geluid en Marty begon te schreeuwen en huilen. Casper raadde meteen dat Marty’s vader zijn stoute zoontje over de knie had gelegd en dus Marty een reusachtig en langdurig pak voor zijn broek gaf! Toch vond Casper het reuze grappig dat Marty zoveel billenkoek kreeg want dit was tenslotte Marty’s welverdiende loon! Zijn vader hield zich gewoon aan een Bijbels gezegde: “Wie zijn kind liefheeft tuchtigd het!”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.