De eindejaars biertoppers op een rij

knallende kurkUiteraard komen er nog een aantal voorbij de komende dagen. De eindejaars topbieren waar een echte bierliefhebber mee toost in plaats van Champagne. Bekende bierschrijver Ben Vinken heeft alvast een aantal bieren op een rij gezet. Twee van mijn favorieten Malheur en Bush Noël heeft hij in de top geplaatst.

1. Gordon Christmas, het meest verkochte kerstbier in België en heerlijk bij een zwaar dinergerecht.
2. Kasteelbruin, een verradelijk biertje dat heel hard aan kan komen en echt als een soort dessertbier gedronken kan worden. Het is heel erg zoet en daardoor drinkt het makkelijk weg. 
3. Bush Noël, een zwaar alcoholisch biertje dat je niet proeft. Heerlijk echter vooral niet te koud drinken! Ook een goed dessertbier.
4. Dobbel Palm & Palm Royale, Deze bieren geven je een soort warm familiegevoel. Echter niet bovenmatig bijzonder, vind ik zelf. Kan in combinatie met diverse gerechten. 
5. Winterkoninck Tripel & De Koninck Tripel, met name de Winterkoninck vind ik lekker. De Koninck Tripel is voor mij echt alleen lekker van het vat. Vreemd uiteraard. Beiden gewoon heerlijk om te drinken na bijvoorbeeld een wandeling in de sneeuw.
6. Malheur Brut reserve & Deus Brut des Flandres, dit is echt voor de liefhebbers. Ik heb het al eerder op mijn blog beschreven. Een topper onder de toppers! Echt iets om te gebruiken bij het plop-moment!

Lees ook:De Graal Tripel: zwaar blond bier
Lees ook:De Koninck lanceert winterbier
Lees ook:De Koninck: Antwerpse Bolleke
Lees ook:Ook Palm deed bod op De Koninck
Lees ook:Belgisch feestje op European Beer Star Awards

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.