Ondanks crisis is cafébezoek belangrijk

Andere Europeanen schrappen veel vaker het biertje tijdens de crisis dan wij Nederlanders doen. Marktonderzoekbureau GfK deed een onderzoek naar de besparingen tijdens de crisis. Waar we wel met zijn allen op bezuinigen zijn de vakanties, telefoonkosten en jawel de energierekening. Gaan we dan in de kou zitten? Nee waarschijnlijk zetten we de verwarming gewoon wat lager.

Gemiddeld bespaart de European 38 procent op eten en drinken. In Nederland ligt dit zelfs op 50%!! Echter het kroegbezoek dat vinden we heel erg belangrijk. De Nederlander bespaart hier maar in 24% van de gevallen op tegen een gemiddelde van 33,5 procent bij de andere Europeanen. Echter het is al met al toch zeker een kwart! Dus worden we in de horeca een beetje blij gemaakt met een dode mus… want  dit is een percentage waar alle (bier)cafés toch last van hebben.

Ik ben benieuwd of hier veel verschil tussen Noord- en Zuid-Nederland in zit. Als ik namelijk in de kroeg in Den Bosch kom is die toch echt nog steeds even druk als altijd…. Wel zie ik dat restaurants duidelijk veel leger zijn. Overigens besparen we naast een cafébezoek ook minder op schoenen en kleding. Dit terwijl de grotere schoenenketens het toch behoorlijk voelen allemaal. Dus tja, wat is dit onderzoek eigenlijk waard. Het is minder erg dan het ergste?

Bron: Misset Café

Lees ook:Café’s geven eigen biermerk op voor WK
Lees ook:Drinken en jagen gaat Nederlandse vrouw beter af dan arbeidsparticipatie en dus?
Lees ook:Bier helpt tegen bierbuik!
Lees ook:Bier is goed voor banen
Lees ook:Succes van rode bieren door crisis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.